Weekmenu #28

5x Aziatische gerechten die lekker snel op tafel staan

Kunnen we nog op vakantie? De snel stijgende besmettingscijfers maakt het reizen onzeker. Reis je met de auto, dan gaat een tripje naar het buitenland waarschijnlijk wel lukken. Maar Azië zit er voorlopig even niet in. Als we dan toch niet op reis kunnen, dan maken we het thuis maar gezellig. Dus deze week een culinaire rondtour door Azië met 5 snelle Aziatische gerechten; van Indonesië via Thailand naar India en weer terug.

En even geen zin om te koken? Ga dan eens kijken bij de Foodhallen in Rotterdam. Hier vind je 13 verschillende wereldkeuken met steeds andere Aziatische gerechten. (lees nog even mijn verhaal) 

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Mondag starten we in Indonesië met een vegetarische klassieker: gado gado met tempeh. Een maaltijdsalade met lekker veel beetgare groenten. Ook de pindasaus is homemade! Staat in 20 minuten op tafel.

Gado gado-salade met tempeh
Gado gado-salade met tempeh

DINSDAG

Op dinsdag eten we mijn allerbeste versie van Foe yong hai. Een dikke omelet met gebakken groenten en heerlijke tomatensaus. Klassieker uit de Chinees-Indonesische keuken.

Foe Yong hai
Foe Yong hai

WOENSDAG

Kip vindt iedereen lekker, toch? Helemaal deze Chinese versie: Chun Pei Gai Pan, oftewel Chinese kip met sinaasappelsaus. Recept voor 2 personen dat in 20 minuten op tafel staat.

Chinese kip in sinaasappelsaus
Chinese kip in sinaasappelsaus

DONDERDAG

Op donderdag overheerlijke mosselen in een kokossaus. Recept uit de Indiase keuken van ‘The Curry Guy Easy’. Zo klaar! Let op: recept voor 2 personen.

Pittige mosselen met kokosmelk uit het kookboek The Curry Guy Easy
Pittige mosselen met kokosmelk

VRIJDAG

Voor het weekend maken we Thaise bavette (biefstuk) met pittige dressing. Heel gemakkelijk om te maken. Serveer met rijst en roergebakken groenten.

Thaise bavette met pittig-zure dressing
Thaise bavette met pittig-zure dressing

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 12 Easy AziatischMeer Aziatische gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.