Geïnspireerd door de Foodhallen Rotterdam (lees nog even mijn verhaal) met z’n 13 verschillende wereldkeukens, krijg ik zin in een rondtoer door Azië. De Aziatische keuken staat bij mij heel hoog op mijn favorietenlijst, met name die van Thailand. Daar heb ik altijd zin in! Dus deze week op culinaire reis: van Indonesië via Thailand naar India en eindigend in China. Allemaal toppertjes, dus laat een kennismaking je niet ontglippen.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten in Indonesië met een vegetarische klassieker: gado gado met tempeh. Een maaltijdsalade met lekker veel groenten. Staat in 20 minuten op tafel.
DINSDAG
Op dinsdag eten we mijn allerbeste versie van Foe yong hai. Een dikke omelet met gebakken groenten en heerlijke tomatensaus. Klassieker uit de Chinees-Indonesische keuken.
WOENSDAG
Kip vindt iedereen lekker, toch? Helemaal deze Chinese versie: Chun Pei Gai Pan, oftewel Chinese kip met sinaasappelsaus. Recept voor 2 personen dat in 20 minuten op tafel staat.
DONDERDAG
Op donderdag overheerlijke mosselen in een kokossaus. Recept uit de Indiase keuken van ‘The Curry Guy Easy’. Zo klaar! Let op: recept voor 2 personen.
VRIJDAG
Voor het weekend maken we Thaise bavette (biefstuk) met pittige dressing. Heel gemakkelijk om te maken. Serveer met rijst en roergebakken groenten.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer Aziatische inspiratie nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie