Internationale keuken

Foodhallen Rotterdam, nu met zonnig terras!

Rotterdam is mijn favoriete stad! Toch was ik nog nooit bij de Foodhallen geweest. (Jij wel?) Dus toen ik een uitnodiging ontving om de opening van het nieuwe terras bij te wonen, was de keus snel gemaakt. Donderdag 25 juli vond deze feestelijke opening plaats op het zonovergoten terras. Ik was erbij! Maar ik vertel jullie graag waarom de Foodhallen, vanaf nu, tot een van mijn favoriete  hotspots behoort…

Terras van de Foodhallen Rotterdam
Het nieuwe terras van de Foodhallen Rotterdam heeft 200 zitplaatsen

Foodhallen Rotterdam (het zusje van de hallen in Amsterdam) is gesitueerd op de Kop van Zuid, midden tussen al die hoge flats en hypermoderne woontorens. En in een van die industriële pakhuizen, het monumentale pakhuis ‘Pakhuismeesteren’, vind je deze nieuwe hotspot. Eigenlijk pal in het centrum op de Wilhelminapier. Het concept is gebaseerd op het idee van de Aziatische Foodcourts, een verzamelplek voor lekker eten en drinken. Centraal in de hal staan de houten tafels en stoelen waar je kunt eten. Aan de lange zijde staat een 14 meter lange bar, met onder andere ambachtelijke bieren van het vat. Rondom vind je (momenteel) 13 verschillende keukens voor elk wat wils, maar dat moeten er 15 worden. Ook aan de wijn is gedacht. Bij de ingang vind je een aparte wijnbar. Voor de liefhebbers van iets sterkers staan ook heerlijke cocktails op de kaart, inclusief een Gin Tonic op basis van de Schiedamse Bobby’s Gin.

Allemaal Rotterdamse  ondernemers

Het concept ‘Foodhallen’ is afkomstig van drie jonge ondernemers: Tsibo Lin, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung. Na vier jaar pionieren in Amsterdam was het tijd om uit te breiden. En Rotterdam was geen toevallige keuze, want de oprichters komen er zelf vandaan. Alle foodstands in de Foodhallen hebben Rotterdamse roots, vertelt Zing Cheung als ik met hem sta te praten. En daar is hij supertrots op. Er is voor elk wat wils.

Wat kun je hier zoal eten? We lopen even een rondje:

Kakelverse Japanse sushi bij Kyatcha
Japanse sushibar Kyatcha
 • Heerlijke vis van Bar Pulpo
 • Plantbased hapjes van Backyard
 • Dim sum bij Baomazing
 • Kakelverse Japanse sushi bij Kyatcha
 • Smaakvolle Surinaamse gerechten bij Caribinoo Latino
 • Haute Cuisine bij Foodshed by Erik van Loo
 • Mexicaanse taco’s bij Taquaria Lima
 • Zoete cupcakes en koekjes bij Ten to Three Bakery
 • BBQ-gerechtjes van roffa Streetfood Bar
 • Spaanse tapas (pintxos) bij Txosta
 • Vietnamees streetfood van Viet Yam
 • Indonesische specialiteiten van Warung Indonesia
 • Bitterballen en burgers bij Bavette Boutique restaurant
Bitterballen en burgers bij Bavette Boutique restaurant
Burgers en bitterballen bestel je bij Bavette

Uitbreiding met beschut terras

Sinds 25 juli zijn de Foodhallen uitgebreid met een heerlijk terras. Aan de zijkant van het gebouw is een gezellige plek ingericht met 200 zitplaatsen en mooie groene plantenbakken. Door een windscherm zit je overal lekker beschut, ook als het net wat minder mooi weer is. De verlichting boven het terras maakt de sfeer compleet.

Bands & Bites

Juliet July
Swingende livemuziek tijdens opening door Juliet July

Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Tijdens de opening van het terras genoten we van de mooie zangeres Juliet July. Heerlijk swingend met een prachtige stem. Op de website vind je de agenda voor de komende weken onder het kopje ‘What’s on’. Kijk alvast hier wat er op het programma staat!

Maar mocht je zelf een feestje willen geven, ook dat is mogelijk. Er is een ruimte met bar die kan worden afgesloten voor een besloten evenement, zoals een bruiloft.

Al met al: Rotterdam is weer een super hotspot rijker. Ik zeg: ontdek het zelf. Binnenkort ga ik zelf opnieuw genieten van al dat lekkers.

Terrasopening van Foodhallen Rotterdam

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke hotspots ontdekken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.