Weekmenu #23

5x slank de zomer in

Wat eten we de komende week? We gaan een beetje op de lijn letten, want misschien wil je een paar kilootjes kwijt om er weer strak uit te zien in je zonnige zomerkleding. Dus deze week gezonde calorie-arme recepten, die toch ook meer dan verrukkelijk zijn.

Bij al deze zomerse slanke gerechten hoort toch een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG Aziatische broccolirijst met ei

We starten de week goed met dit calorie-arme gerecht gemaakt van broccolirijst. Een recept uit de koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil. Lijkt op nasi goreng met een knapperige topping van gember en knoflook. Staat in 25 minuten op tafel en is meer dan verrukkelijk. Levert maar 255 calorieën per persoon.

Broccolirijst met ei uit het kookboek Koolhydraatarme Bijbel van Janneke Vreugdenhil
Broccolirijst met ei

DINSDAG: Simpele garnalencurry

Op dinsdag kies ik voor deze snelle garnalencurry. De kruidenpasta maak je zelf en toch ben je in 30 minuten klaar. Levert per persoon 208 Kcal! Wil je er ook een portie gekookte (zilvervlies) rijst (100 gram) bij, dan wordt het iets meer. Dat betekent ca. 170 calorieën extra.

Garnalencurry
Garnalencurry

WOENSDAG Linguine met kalkoen en tomaat

Pasta vindt iedereen lekker, toch. Deze zomerse versie is lekker licht en zit boordevol groenten. Met knapperige haricots verts en frisse tomaatblokjes. In 30 minuten op tafel. Levert 520 calorieën per persoon.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen

DONDERDAG Roerbakkip met sperziebonen

Snelklaar-recept uit het kookboek Bill’s Asian Basics van mijn favoriete kok Bill Granger: roerbakkip met sperziebonen en basilicum. Staat in 35 minuten op tafel en levert 429 Kcal per persoon. De moeite waard!

Roerbak-kip met basilicum
Roerbak-kip met basilicum

VRIJDAG Italiaanse visschotel met tomaat

Op vrijdag eten we een heerlijk visje; deze Italiaanse ovenschotel staat in een mum van tijd op tafel. Kun je geen tongschar krijgen, kies dan een andere witvis zoals schol of kabeljauw.

Tongschar met tomaten
Italiaanse tongschar uit de oven

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 2 2020 Slank zonder dat je het merkt deel 1Op zoek naar meer calorie-arme gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *