Weekmenu #12

5x Easy Aziatisch

Aziatisch koken klinkt moeilijker dan het is! Heel veel gerechten zijn namelijk super simpel om te maken. Zeker als je gebruik maakt van roerbakken en kant-en-klare currypasta’s. Deze week zeer afwisselende gerechten uit de Aziatische keuken die binnen een half uur op tafel staan! De afhaal-chinees kost meer tijd! Alleen even zorgen dat je de ingrediënten in huis hebt. Dan staat er in een mum van tijd een simpele kookweek voor de deur.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Monday eten we ‘Spicy Tofu’. Een vegetarisch gerecht uit de Koreaanse keuken met de exotische naam Dubujorim. Staat in 15 minuten op tafel! Echt proberen!!!

Koreaanse Tofu
Koreaanse Tofu

DINSDAG

Wil ik snel klaar zijn, dan is de Aziatisch zalmcurry van mijn favoriete kok Bill Granger het eerste waar ik aan denk. Heerlijk van smaak, en heel simpel om te maken. Een toppertje eerste klas.

Aziatische zalmcurry
Aziatische zalmcurry

WOENSDAG

Nog zo’n toppertje van de Australische kok Bill Granger: roerbak-kip met basilicum! Koop (voor deze ene keer als je wat sneller klaar wilt zijn!) schoongemaakte sperziebonen en je bent in een kwartier klaar.

Roerbak-kip met basilicum
Roerbak-kip met basilicum

DONDERDAG

In 10 minuten een gerecht op tafel zetten? Dat kan met deze Vis in groene curry en spinazie. Een recept van Pascale Naessens met maar vier ingrediënten. Die komt vast ook in jouw favorietenlijst.

Vis met spinazie en groene curry
Vis met spinazie en groene curry

VRIJDAG

Voor het weekend een simpel roerbakgerecht met biefstuk: Vietnamese steak met waterkers. Staat in 20 minuten op tafel

Vietnamese biefstuk
Vietnamese biefstuk met groene asperges

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 10 Veelzijdig Aziatisch
Weekmenu Veelzijdig Aziatisch

Nog meer Aziatische toppers nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *