Voor het weekend

Zomerse minestrone

Komende dagen zijn nat en herfstig. Zo’n zomerweekend zonder zon, dat vraagt om een hartverwarmende maaltijd. Mijn gedachten gaan uit naar een zonnige zomerse maaltijdsoep als Italiaanse minestrone: zomers, en toch heerlijk dampend warm. Als basis maak je eerst een kruidige tomatensoep. Die vul je aan met heerlijke zomergroenten als courgette en rode paprika. Kruidig door de salami met als topping basilicumolie. Bovendien heel makkelijk om te maken. Staat in binnen 3 kwartier op tafel. Grof brood erbij…, smullen maar!

Welke wijn bij zomerse minestrone?

Deze stevige tomatensoep is niet al te zwaar,  smaakt kruidig en heeft bite door de diverse groenten en bonen. Een sauvignon blanc uit Chili of eentje uit de Italiaanse streek Alto Adige is een goede match. Die heeft goede zuren die passen bij de tomatensoep, maar het rijpe fruit zorgt voor vulling en rondheid. Liever rood? Kies dan bijvoorbeeld voor een Bardolino uit de streek van Veneto.

Muziek: Geniet even van de Nederlandse zanger Dotan. In korte tijd ontzettend populair geworden. Luister naar zijn nummer ‘Hungry’!

 

4 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 1 fles Grand ‘Italia Suga Casa Erbe
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels verse fijngehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)*
  • 1 blikje canellinibonen à 310 gram, uitgelekt
  • 100 gram salami, in kleine stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 takjes verse tijm
  • zout, versgemalen peper
  • 25 gram lettervermicelli
  • basilicumolie
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas

Stap 1

Maak eerst een snelle basis-tomatensoep. In pan doen: tomatenpassata, 500 ml water, bouillontablet, laurierblad en suiker. Erdoor roeren 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden. Aan de kook brengen en laat ca. 20 minuten zachtjes sudderen.

Stap 2

Voeg aan de tomatensoep toe: bonen, salami, courgette, paprika, 2 eetlepels  Italiaanse kruiden, tijm en 250 ml water. Breng aan de kook en voeg na 5 minuten de vermicelli toe. Kook de soep nog ca. 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Aan tafel basilicum-olie erover druppelen. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

* In plaats van verse kruiden, kun je ook 4 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken van het merk Euroma!

Zomerminestrone met wijnGa je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Pin dit minestrone recept op Pinterest
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

2 reacties op “Zomerse minestrone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *