Mediterrane keuken; inspiratie door zon en zuiden! We maken een rondtoer langs al die heerlijke zonnige landen aan de Middellandse zee; van Spanje, Frankrijk en Italië naar Griekenland en Marokko. Ze hebben fantastische keukens met klassiekers die blijven inspireren.
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday beginnen we onze toer in het zonnige Griekenland. Deze vegetarische versie van de klassieke Griekse Spanakopita is werkelijk verrukkelijk. Een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall uit het kookboek VEG . Heel simpel om te maken!!!
DINSDAG
Op dinsdag reizen we door naar Italië. Dat wordt genieten van deze zonnige pasta met mosselen. En laten de mosselen nu net weer in de winkel zijn, want het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen is inmiddels van start gegaan. Ze zijn weergaloos goed op dit moment.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We zijn aangekomen in Marokko. Deze Marokkaanse gehaktballetjes zijn favoriet hier in huis.
DONDERDAG
Op donderdag varen we over naar Spanje. Deze stoofschotel van kip met chorizo is makkelijk om te maken. De oven doet het werk.
VRIJDAG
Krijg je vrienden op bezoek het weekend? Kies voor deze klassieker uit de Franse Provence: lamskoteletjes met ratatouille. Onweerstaanbaar lekker!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën uit de mediterrane keuken nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!