Puur Pascale

‘Je bent wat je eet’

‘Beter eten is beter leven’ is de ondertitel van dit boek. ‘Je bent wat je eet’ begint Professor Hanno Pijl zijn voorwoord. ‘Koken is een pure daad van liefde’, ‘Wie lekker kookt, zal lang herinnerd worden’. Uitspraken van Pascale Naessens zelf, schrijver van dit kookboek. Naessens schreef al diverse andere kookboeken, maar volgens de uitgever is dit haar meest persoonlijke boek. Naessens is een voormalig Vlaams fotomodel en omroepster van VTM. Vanaf 2006 houdt ze zich bezig met koken en kookboeken en het promoten van haar manier om gezond en slank te blijven: zeer koolhydraat-arm eten. 

Het kookboek

Het boek bevat ruim 240 pagina’s met naast 80 recepten veel plaats voor schitterende sfeerfoto’s die in de achtertuin van Naessens lijken te zijn gemaakt. Haar voormalige werk als model komt hier goed van pas. Verder is er veel ruimte voor Naessens om haar way-of-live uit de doeken te doen. En dat gaat dan voornamelijk over hoe je gezond en slank blijft: waarom zelf koken gelukkig maakt, waarom je selectief moet zijn met koolhydraten en hoe creativiteit de sleutel tot geluk is…

Uitgeprobeerd

Nadat ik het hele boek bijna had doorgebladerd, kwam ik op de laatste pagina’s enkele recepten tegen met prei. Volgens Naessens een groente die allesbehalve banaal is. Ik ben dol op prei dus maakte onlangs Gebakken prei met feta. Een makkelijk en verrassend lekker recept. Je snijdt de onderste 15 centimeter van een prei af (laat de wortels er nog aan). Grondig wassen volgt. Daarna snij je de prei overlangs in tweeën (de wortel houdt de bladeren bij elkaar). De stukken prei worden met de open kant naar beneden in de olijfolie gebakken totdat ze lichtbruin zijn. Daarna draai je ze om en giet er water bij zodat de prei een stukje onder water staat. Bestrooi met peper en zout en kook gaar. Ondertussen verbrokkel je een stuk feta en hakt een bosje peterselie en geroosterde hazelnoten grof, voeg alles samen en meng met een scheut olijfolie. Haal als de prei gaar is de stengels uit de pan, laat goed uitlekken, leg met de gebakken kant naar boven op een bord en bestrooi met het feta-notenmengsel. Doe dit direct, want als de prei warm is zal de feta een beetje zacht worden en dat is erg smakelijk. Erg lekker bij een stukje vis.

Mening

Het is een werkelijk schitterend vormgegeven boek. Ook de recepten zien er allemaal geweldig uit, makkelijk te maken en puurheid ten top! Gerechten met o.a. schorseneren, erwten, venkel, garnalen en sobanoedels. Allemaal even smakelijk gepresenteerd.  Over al het andere beschreven in het boek ben ik iets minder enthousiast, ze dweept wel erg met diverse wetenschappelijke onderzoeken en haar visie op geluk. Maar goed, het is haar eigen boek, dus dan mag dat. Ik geniet van de recepten en mooie foto’s en laat de rest voor wat het is. En als je denkt, waar ken ik die Pascale Naessens verder van? Herinner je je Paul Jambers nog? Dat is dus haar man.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Puur PascaleTitel : Puur Pascale
Auteur: Pascale Naessens
Uitgever : Terra Lannoo
ISBN : 9789401435932
Prijs : € 29,99

Op de hoogte blijven van nieuwe kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.