Weekmenu #4

5x wintergroente in de hoofdrol

Boerenkool, spruitjes, koolraap, (savooie)kool, cavalo nero,  knolselderij, witlof , pastinaak; stuk voor stuk VERSE wintergroente die vaker op tafel moeten staan! Daarom zet ik ze deze week in het (winterse) zonnetje. We eten elke dag heerlijke doordeweekse maaltijden met veel gezonde wintergroente. Welke wintergroente heeft jouw voorkeur? Dan ga ik daar nog een extra recept voor bedenken!

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn (zie elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een risotto gemaakt van parelgort; de zogenaamde gortotto met prei en boerenkool. Een recept afkomstig uit het VEG van Hugh Fearnley-Whittingstall. Kies de kaas die je lekker vindt. Geen liefhebber van geitenkaas, dan neem je gewoon Parmezaan.

Gortotto met prei en boerenkool
Gortotto met prei en boerenkool

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor een heerlijke winterse maaltijdsoep van geroosterde witlof en witte bonen. Vegetarisch en zéér smaakvol. Je mist het vlees echt niet. Serveer met knapperig bruin stokbrood en gezouten boter.

Winterse groentesoep met witlof en witte bonen uit Vers uit de oven
Winterse groentesoep met witlof en witte bonen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Deze spitskoolstamppot met gehaktballetjes staat hier regelmatig op tafel. Waarom? De stamppot is lekker licht, want de dungesneden spitskool gaat er rauw doorheen. De balletjes lekker gekruid door de kerrie, rode en knoflook. You will love it!!!

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

DONDERDAG

Nogmaals lekker gezond en vegetarisch: groentestoofpot met cavolo nero. Cavolo nero klinkt moeilijk, maar het lijkt op boerenkool. Gewoon te koop bij de supermarkt. Aangevuld met pompoen, prei en reuzenbonen heb je in 40 minuten een supergezonde stoofschotel op tafel.

Groentestoofpot met cavolo nero
Groentestoofpot met cavolo nero

VRIJDAG

Voor het weekend zetten we iets feestelijks op tafel: biefstuk met groenteschotel van peterseliewortel, spruitjes en paddenstoelen. De uitleg van het recept kun je bekijken in het filmpje van Siebfood! Je krijgt er direct zin in.

Biefstuk met spruitjes foto.jpg
Biefstuk met spruitjes, peterseliewortel en paddenstoelen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 6 2020 Verse wintergroentenNog recepten nodig met wintergroente? Hier vind je nog vijf.

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET WINTERGROENTE OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Wintergroente in de hoofdrol! Omgetoverd tot 5 heerlijke doordeweekse maaltijden. Van spruitjes, boerenkool, prei, witlof, kool en spruitjes. Alles even lekker, uitdagend en supergezond. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #gezond #groente #wintergroente #doordeweeks