Weekmenu #28

5x eenvoudig met 5 ingrediënten

Wil je deze week snel en eenvoudig klaar zijn? Dat kan met deze vijf speedy gerechten die binnen 10 tot 25 minuten op tafel staan! Met een minimum aan tijd bereik je een maximaal resultaat, want je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Dat betekent smullen zonder moeite!

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een heerlijke omelet met romige doperwten. Er zijn nog verse doperwten verkrijgbaar op dit moment, maar met diepvries gaat het ook perfect! In 20 minuten klaar.

Omelet met doperwten
Omelet gevuld met romige doperwten

DINSDAG

Op dinsdag: supersnelle pasta met tonijn. Uit de Italiaanse ‘cucina povere’. Let op: recept voor 2 personen. Maar heel gemakkelijk aan te passen. In 10 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is Kees.

Fusilli con tonno uit het kookboek Pasta, il primo piatti
Fusilli con tonno, oftewel Pasta met tonijn

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze we heerlijke kipgehaktballetjes in preisaus. Alles gaat in één pan. Kinderlijk eenvoudig. Bovendien ook nog eens koolhydraatarm. Staat in 25 minuten op tafel!

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG

Op donderdag een recept van onze Vlaamse Pascale Naessens uit het kookboek Nog Eenvoudiger: spinazie met tomaat en halloumi-kaas. Snel vegetarisch. Recept voor singles, maar pas het gewoon aan als je met meer mensen bent. Geen probleem. Je bent in 10 minuten klaar. Lekker met rijst of gebakken krieltjes.

Spinazie met halloumi en tomaat
Spinazie met halloumi en tomaat

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken: bistecca tagliata. Dit zijn gebakken reepjes biefstuk met olijfolie, rucola (of veldsla) en Parmezaanse kaas. Staat in 10 minuten op tafel. Heerlijk met nieuwe aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn. Je eet je vingers erbij op.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 3 SnelOp zoek naar meer eenvoudige gerechten. Hier vind je er nog 5.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *