Wat eten we de komende week? Vandaag is Kirsten van Harten uit mijn schrijversteam aan het woord. Zij stelt een heerlijk weekmenu samen met als uitgangspunt haar online WijnSpijs cursus. In die cursus ga je op ontdekkingsreis met 6 verschillende wijnen én wereldse keukens. Je proeft die wijnen uitgebreid en gaat begrijpen hoe foodpairing in elkaar zit. Daarom deze week alvast een tipje van de sluier. Vijf I Love Food & Wine gerechten die passen bij de wijn uit haar cursus.
Bestel de online WijnSpijs cursus in mijn webshop
In de online WijnSpijs cursus van Kirsten is overigens nog veel meer te halen dan alles over wijn en spijs combineren. Zo ga je namelijk ook uitgebreid leren proeven, ontdek je hoe je een smaakprofiel opstelt én leer je alles over het effect van koken. Waar moet je zoal rekening mee houden bij bereidingswijzen, sauzen of kruiden en wanneer kun je kiezen voor contrast of balans? In de online WijnSpijs cursus leer je het op jouw eigen tempo met video’s en praktische opdrachten. Meer informatie vind je HIER.
Maandag: Omelet met asperges en dragon
Heerlijke combinatie bij een verdejo uit Rueda is een ceviche van rauwe zeebaars met limoen. Wist je dat de wijn altijd wat zuurder moet zijn dan het gerecht? Daarom zit je met een verdejo helemaal goed bij zo’n voorgerecht. Maar wil je daarna nog een goed hoofdgerecht bij deze Spaanse witte wijn uit Rueda? Maak dan deze omelet met asperges en dragon. Na zo’n voorgerecht én deze omelet is je fles vast en zeker helemaal leeg!
Dinsdag: Aziatische zalmcurry
Een zalmcurry die snel klaar is en een mooie balans heeft van de intense kruiden van koriander, komijn en cayenne vraagt om een wijn die fris, kruidig én rond is. Grüner Veltliner is wat mij betreft de beste keuze.
Woensdag: Coq au vin Blanc
De titel van het recept noemt het eigenlijk al: hier hoort chardonnay bij. Het liefst een mooie klassieke uit de Bourgogne die heerlijk zal smaken bij de dragon en het romige karakter van dit Franse kipgerecht.
Donderdag: Thaise groene curry met rundvlees
Een Thaise curry is natuurlijk vaak pittig en daar past een fruitige tegenhanger bij. Maar wist je dat je ook best voor een frisse rode wijn kan gaan? Zolang de tannines maar niet overheersen en het fruit lekker rijp is zoals bij een gamay uit de Beaujolais. Let op: recept voor 2 personen, maar wel in 25 minuten op tafel!
Vrijdag: Pappardelle met konijn en olijven
Voor het weekend kiezen we voor pappardelle met konijn. Geen alledaags gerecht maar ik ben gek op klassiek Italiaans en dit is een echt familierecept. De Vino Nobile de Montepulciano is fris genoeg voor de niet al te stevige saus en brengt je alvast even naar het zonovergoten Toscane toe.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog 5 heerlijke gerechten met voorjaarsgroenten in de hoofdrol!
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!