Weekmenu #17

5x verrassend: anders dan anders

Hou je van verrassende gerechten met ingrediënten die niet voor de hand liggen? Dan is dit weekmenu echt iets voor jou. Denk aan de niet-alledaagse producten als rogvleugel, artisjokken, confit de canard, vongole, capellini of tempeh. En ken je deze ingrediënten nog niet, dan zijn ze het ontdekken meer dan waard. Geniet ervan!

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we een zonnig gerecht uit Indonesië: gado gado met tempeh. Tempeh is een blok gefermenteerde sojabonen. Daar moet je wel iets mee doen. We bakken het kort in de koekenpan tot het knapperig wordt.

Gado gado-salade met tempeh
Gado gado-salade met tempeh

DINSDAG

Op dinsdag eten we lekker Italiaans: citroenrisotto met vongole. Kun je geen vongole krijgen, dan kun je deze schelpdiertjes ook vervangen door de wat grotere mosselen.

Citroenrisotto met kabeljauw en vongole
Citroenrisotto met kabeljauw en vongole

WOENSDAG

Voor dit zomerse pastagerecht met courgette gebruik je héél dunne pasta: capellini of tria cheveux d’ange (engelenhaar). Maar onze gewone Hollandse vermicelli is ook een alternatief. Heerlijk lichtverteerbaar.

Pasta met courgette, citroen en olijven
Zomerse pasta met courgette

DONDERDAG

Weleens rogvleugel gegeten? Nee? Echt een aanrader. Alleen je moet deze vis wel bestellen bij de visboer. En als je dit oorspronkelijk Franse recept Rogvleugel met artisjokken een keer hebt gegeten, komt ie gegarandeerd op je favorietenlijst te staan. Héél makkelijk om te maken.

Rogvleugel met geroosterde artisjokharten
Rogvleugel met geroosterde artisjokharten

VRIJDAG

Met het oog op het weekend Confit de Canard. Maar dit keer geserveerd als een maaltijdsalade met grapefruit en waterkers. De confit koop je gewoon in blik (doen de Fransen ook!); minstens zo lekker. Proberen waard!

Confit de Canard met waterkerssalade
Confit de Canard met waterkerssalade

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 14 2019 Voorjaars FavorietenNog meer voorjaarsgerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.