Weekmenu #22

5x lentegroenten in de hoofdrol

Wat eten we de komende week? Het wordt heerlijk zonnig. Ik krijg dan zin in frisse en gezonde groente op tafel. En gelukkig, in de schappen van supermarkt liggen de lentegroenten weer voor het grijpen: asperges, peultjes, raapstelen, botersla, andijvie en tuinbonen. Allemaal ingrediënten waar je heerlijke gerechten van kunt maken. Ik heb ze alvast voor je verzameld. Geniet van een quiche met asperges, Aziatische tortilla met peultjes of een maaltijdsalade van voorjaargroenten. Gezond met veel kleur op je bord; zo lekker kan je leven zijn…

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel. 

MAANDAG Maaltijdsalade met lentegroenten

Op Meatless Monday een zonnige voorjaarssalade van lentegroenten als asperges, tuinbonen, doperwten en radijs. Aangevuld met een gepocheerd eitje. Heerlijk slanke maaltijdsalade. Vind je dit aan de krappe kant, dan serveer je er ciabatta en kruidenboter bij. En maak je een lekker broccolisoepje met munt vooraf.

 

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

DINSDAG Lente-stamppot met venkelworst

Op dinsdag eten we een lentestamppot met venkelworst en basilicum. Recept van onze Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Staat in 35 minuten op tafel.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

WOENSDAG Tortilla met kip en peultjes

Echt voorjaarsrecept: Aziatische tortilla met verse peultjes. Gevuld met malse kokos-kip, broccoli, peultjes en knapperige little gem-slablaadjes. Serveer er een fris yoghurtsausje bij met wat limoenschilletjes. Snel klaar-recept!

Aziatische tortilla met kip
Aziatische tortilla met kip

DONDERDAG Quiche met asperges

Op donderdag zetten we witte asperges op het menu die je verwerkt in een  quiche met zalm en dille. Mooie hartige taart die iedereen lekker vindt. Je kunt hem ook maken in een ronde quichevorm ɸ 24 cm. Serveer met een simpele groene salade (botersla bijvoorbeeld). Gegarandeerd smullen.

Quiche met asperges met zalm
Quiche met asperges met zalm

VRIJDAG Gegrilde kropsla met ei en spekjes

Proef het voorjaar op z’n best met deze lauwwarme salade van gegrilde kropsla. Heerlijk opgepept met een zelfgemaakte slasaus en krokante spekjes. Halfharde gekookte eitjes geven body. Is eigenlijk een lunchgerecht. Maar met wat extra aankleding van stokbrood, gezouten boter en een paar kaasjes heb je in een mum van tijd (20 minuten !) een geweldige maaltijd op tafel staan.  Let op: recept voor 2 personen.

Gegrilde sla met spekblokjes
Gegrilde botersla met spekblokjes

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 19 VoorjaargroentenOp zoek naar meer recepten met voorjaarsgroenten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *