Wat eten we de komende week? Het wordt heerlijk zonnig. Ik krijg dan zin in frisse en gezonde groente op tafel. En gelukkig, in de schappen van supermarkt liggen de lentegroenten weer voor het grijpen: asperges, peultjes, raapstelen, botersla, andijvie en tuinbonen. Allemaal ingrediënten waar je heerlijke gerechten van kunt maken. Ik heb ze alvast voor je verzameld. Geniet van een quiche met asperges, Aziatische tortilla met peultjes of een maaltijdsalade van voorjaargroenten. Gezond met veel kleur op je bord; zo lekker kan je leven zijn…
Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happiness aan tafel.
MAANDAG Maaltijdsalade met lentegroenten
Op Meatless Monday een zonnige voorjaarssalade van lentegroenten als asperges, tuinbonen, doperwten en radijs. Aangevuld met een gepocheerd eitje. Heerlijk slanke maaltijdsalade. Vind je dit aan de krappe kant, dan serveer je er ciabatta en kruidenboter bij. En maak je een lekker broccolisoepje met munt vooraf.
DINSDAG Lente-stamppot met venkelworst
Op dinsdag eten we een lentestamppot met venkelworst en basilicum. Recept van onze Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Staat in 35 minuten op tafel.
WOENSDAG Tortilla met kip en peultjes
Echt voorjaarsrecept: Aziatische tortilla met verse peultjes. Gevuld met malse kokos-kip, broccoli, peultjes en knapperige little gem-slablaadjes. Serveer er een fris yoghurtsausje bij met wat limoenschilletjes. Snel klaar-recept!
DONDERDAG Quiche met asperges
Op donderdag zetten we witte asperges op het menu die je verwerkt in een quiche met zalm en dille. Mooie hartige taart die iedereen lekker vindt. Je kunt hem ook maken in een ronde quichevorm ɸ 24 cm. Serveer met een simpele groene salade (botersla bijvoorbeeld). Gegarandeerd smullen.
VRIJDAG Gegrilde kropsla met ei en spekjes
Proef het voorjaar op z’n best met deze lauwwarme salade van gegrilde kropsla. Heerlijk opgepept met een zelfgemaakte slasaus en krokante spekjes. Halfharde gekookte eitjes geven body. Is eigenlijk een lunchgerecht. Maar met wat extra aankleding van stokbrood, gezouten boter en een paar kaasjes heb je in een mum van tijd (20 minuten !) een geweldige maaltijd op tafel staan. Let op: recept voor 2 personen.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer recepten met voorjaarsgroenten? Hier vind je er nog vijf.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen