Weekmenu #20

5x lentegroenten in de hoofdrol

Ondanks alle malaise van de Corona brengt een lentezonnetje weer sjeu en positiviteit in ons dagelijkse leven. Zonneschijn, bloemen op terras en in de tuin, de frisse wind door je haren; dat maakt je weer blij. Vier dat voorjaar ook op tafel, want in de schappen van supermarkt liggen de lentegroenten ook weer voor het grijpen: asperges, peultjes, raapstelen, botersla, andijvie en tuinbonen. Maar wat voor lekkers ga je daarvan koken? Met dit voorjaars weekmenu is die vraag meteen opgelost. Geniet van een quiche met asperges, Aziatische tortilla met peultjes of een maaltijdsalade met lentegroenten. Gezond met veel kleur op je bord; zo lekker kan je leven zijn…

Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. En bestel dan meteen dat flesje online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday een zonnige voorjaarssalade van lentegroenten als asperges, tuinbonen, doperwten en radijs. Aangevuld met een gepocheerd eitje. Heerlijk slanke maaltijdsalade. Vind je dit aan de krappe kant, dan serveer je er ciabatta en kruidenboter bij. En maak je een lekker broccolisoepje met munt vooraf.

 

Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei

DINSDAG

Op dinsdag eten we een lentestamppot met venkelworst en basilicum. Recept van onze Vlaamse tv-kok Jeroen Meus. Staat in 35 minuten op tafel.

Venkelworst met basilicumpuree
Venkelworst met basilicumpuree

WOENSDAG

Echt voorjaarsrecept: Aziatische tortilla met verse peultjes. Gevuld met malse kokos-kip, broccoli, peultjes en knapperige little gem-slablaadjes. Serveer er een fris yoghurtsausje bij met wat limoenschilletjes. Snel klaar-recept!

Aziatische tortilla met kip
Aziatische tortilla met kip

DONDERDAG

Donderdag, hemelvaartdag. Dat voelt als een feestdag. Daarom zetten we heerlijke witte asperges op het menu die je verwerkt in een  quiche met zalm en dille. Mooie hartige taart die iedereen lekker vindt. Je kunt hem ook maken in een ronde quichevorm ɸ 24 cm. Serveer met een simpele groene salade (botersla bijvoorbeeld). Gegarandeerd smullen.

Quiche met asperges met zalm
Quiche met asperges met zalm

VRIJDAG

Proef het voorjaar op z’n best met deze lauwwarme salade van gegrilde kropsla. Heerlijk opgepept met een zelfgemaakte slasaus en krokante spekjes. Halfharde gekookte eitjes geven body. Is eigenlijk een lunchgerecht. Maar met wat extra aankleding van stokbrood, gezouten boter en een paar kaasjes heb je in een mum van tijd (20 minuten !) een geweldige maaltijd op tafel staan.  Let op: recept voor 2 personen.

Gegrilde sla met spekblokjes
Gegrilde botersla met spekblokjes

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 19 VoorjaargroentenOp zoek naar meer recepten met voorjaarsgroenten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *