Weekmenu #25

5x favorieten van diëtist Anjelina Hop

Wat is jouw favoriete weekmenu? Die vraag kreeg Anjelina Hop voorgeschoteld. Zij is een oud klasgenoot van mij tijdens onze opleiding tot diëtist, eind jaren zeventig (oh jeetje dat is wel heel lang geleden!). En tegenwoordig is zij een van mijn trouwe volgers op I Love Food & Wine. Zij kookt regelmatig mijn recepten. Dus deze week het favoriete weekmenu van Anjelina Hop uit het receptenarsenaal van I Love Food & Wine.

Wie is Anjelina Hop?

Anjelina Hop portret
Anjelina Hop 

Anjelina is geboren en getogen in Rotterdam, maar woont tegenwoordig in Maastricht. Ze werkt als diëtist in het psychiatrisch ziekenhuis Mondriaan. Als fervent natuurliefhebber verbouwt ze haar eigen groenten in haar volkstuin. Eenmaal in de twee weken kookt ze samen met de jongeren van de waterscouting. Hiervoor gebruikt ze regelmatig de recepten van I Love Food & Wine. Aangezien dit groepen zijn van 20 tot 50 personen bouwt ze de recepten om en maakt ze geschikt voor de Dutch Oven.

Natuurlijk met een bijpassende wijnadvies van Jolande (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday kiest ze voor spinazie met tomaat en halloumi. Anjelina: ‘Ik heb een volkstuin en een zeer goede spinazieoogst. Na het uitzoeken en wassen van de spinazie is dit recept eenvoudig en lekker snel klaar. Bovendien heeeeel lekker.’ Let op: recept voor 1 persoon. Dus hoeveelheden gewoon verdubbelen.

Spinazie met halloumi en tomaat
Spinazie met halloumi en tomaat

DINSDAG

Op dinsdag eten ze de gevulde puntpaprika’s met couscous. ‘Ik maak het hele recept (het is een groentegerecht voor 4 personen) en dat eten we dan met z’n tweeën op, zonder extra vlees erbij. De amandelen vervang ik door hazelnoten, volop geraapt in het najaar. Heerlijk!

Puntpaprika's gevuld met couscous
Puntpaprika’s gevuld met couscous

WOENSDAG

Orzo met geroosterde paprika’s. Dit gerecht hebben we al heel vaak gegeten. Blijft voor mij een toprecept, dat ook heel bruikbaar is in de dutch oven.’ Een recept afkomstig uit het kookboek De Snelle bakplaat. Dus snel en makkelijk te maken.

Orzo met geroosterde paprika's uit de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Orzo met geroosterde paprika’s en feta

DONDERDAG

Risotto uit de oven met worstgehakt en paprika. ‘Dit recept gebruik ik als ik buiten ga koken in een dutch oven samen met nog 20 anderen. We gebruiken dan geen oven, de risotto wordt op de traditionele wijze bereid. De jeugd vindt het te gek om af en toe bouillon toe te voegen en te roeren. Prima recept, want ( bijna) iedereen vindt het lekker en het is leuk om te maken.

Risotto met worst en paprika van Yvette van Boven uit Homemade
Risotto met worst en paprika

VRIJDAG

Voor het weekend; lasagne met spinazie en ansjovis. ‘Ik maak zelf mozzarella. Ricotta maak ik van de overgebleven wei. Samen met de spinazie en wat meer tijd in het weekend is dit echt lekker recept.

Lasagne met spinazie en ansjovis
Lasagne met spinazie en ansjovis

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 26 Buiten EtenOp zoek naar meer makkelijke zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

Benieuwd naar de 11 favorieten van 2020? Die vind je hier.

 

Heb jij ook een favoriet  weekmenu?
Altijd ben ik op zoek naar de allerbeste gerechten voor I Love Food & Wine. Beproefde recepten die altijd goed blijven smaken. Ben jij ook fan van mijn gerechten en heb jij ook een favoriet weekmenu net als Anjelina? Laat het mij weten. Stuur mij jouw favoriete weekmenu. Uiteraard met jouw verhaal erbij, en met jouw foto. En…, hoort daar een bijpassende wijn bij? Dan wil ik dat natuurlijk ook weten!!!