Altijd goed!

Bietenstamppot met spekjes en dragon

Hou je van stamppot? Dan is deze bietenstamppot met spekjes echt iets voor jou. Champignons en verse dragon maken hem bijzonder. 

Welke wijn bij bietenstamppot met spekjes?

Deze luchtige bietenstamppot is niet al te zwaar. De topping van champignons zorgt  voor wat aardse kruidigheid en bite. Dragon maakt het geheel frisser. We drinken er een Pinot Noir bij van Henri Germain et Fils 2009 (Vinoblesse): verrukkelijk!!! Elegant, fruitig (kersen, bramen) en zacht kruidig. Maar deze pinot noir is ook een mooie match.

Muziek: Over the Rhine met ‘Oh yeah by the way’. Mooi!

 

 

Bietenstamppot met spekjes

Bietenstamppot met champignons en spekjes

Bereiding: 25 minuten
Totaal: 25 minuten
Deze luchtige bietenstamppot met spekjes is niet al te zwaar. De topping van champignons zorgt voor wat aardse kruidigheid en bite. Dragon maakt frisser.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 50 gram boter
  • 75 gram gerookte magere spekreepjes
  • 2 sjalotje fijngesnipperd
  • 500 gram gekookte bietjes in blokjes
  • 2 el verse dragon fijngesneden
  • 100 ml crème fraîche
  • zout versgemalen peper
  • 1 ½ kg geschilde aardappelen
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ bakje kastanjechampignons in plakjes

Bereiding
 

  • Verhit 1 el boter in een pan en bak de spekblokjes even uit. Voeg sjalotjes toe en bak even mee. Roer bietjes, dragon en crème fraiche erdoor en laat ca. 10 minuten zachtjes doorwarmen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Kook intussen de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Maak er een puree van met melk en de rest van de boter. Bietenmengsel erdoor scheppen.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in ca. 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bietenstamppot op vier borden. Verdeel de champignons erover. Lekker met een gepaneerde varkensschnitzel.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.