I LOVE THE MÉDITERRANÉE! Alle keukens rondom de Middellandse zee zijn mij even lief. Van Spanje tot Griekenland, en van Israël tot Marokko. Voor deze week varen we langs de kusten en eten elke dag een andere klassieker. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Mondag gaan we van start in Italië en eten een pasta alla Norma, afkomstig van het eiland Sicilië. Staat in 35 minuten op tafel.

DINSDAG
Van Sicilië varen we naar Griekenland. Mijn absolute favoriet is de Moussaka. De originele versie kan soms wat ‘zwaar’ zijn, maar mijn recept is net wat lichter verteerbaar. Bovendien waanzinnig lekker!

WOENSDAG
Vanaf Griekenland reizen we naar Marokko. Deze tajine van kip is niet te versmaden; een echte klassieker. Die wil ik elke dag wel eten.

DONDERDAG
Dan steken we over naar Spanje. Daar gaan we voor een echte paella met kip en gamba’s. We drinken er een sappige rosé bij.

VRIJDAG
Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
Zin in meer lekkere zomerse gerechten uit de Méditerranée? Hier vind je er meer!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 MEDITERRANE ZOMERGERECHTEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu het lekkerste uit de Méditerranée opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!