Méditerranée

I Love Food & Wine WEEKMENU #29

I LOVE MÉDITERRANÉE! Alle keukens rondom de Middellandse zee zijn mij even lief. Van Spanje tot Griekenland, en van Israël tot Marokko. Voor deze week varen we langs de kusten en eten elke dag een andere klassieker. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Mondag gaan we van start in Italië en eten een pasta à la Norma, afkomstig van het eiland  Sicilië. Staat in 35 minuten op tafel.

Pasta alla Norma
Pasta à la Norma

DINSDAG

Van Sicilië varen we naar Griekenland. Mijn absolute favoriet is de Moussaka. De originele versie kan soms wat ‘zwaar’ zijn, maar mijn recept is net wat lichter verteerbaar. Bovendien waanzinnig lekker!

Griekse moussaka
Griekse moussaka

WOENSDAG

Vanaf Griekenland reizen we naar Marokko. Deze tajine van kip is niet te versmaden; een echte klassieker. Die wil ik elke dag wel eten.

Tajine van kip en olijven
Tajine van kip en olijven

DONDERDAG

Dan steken we over naar Spanje. Daar gaan we voor een echte paella met kip en gamba’s. We drinken er een sappige rosé bij.

Paella met kip en gamba's
Paella met kip en gamba’s

VRIJDAG

Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.

Pissaladière
Pissaladière

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *