Weekmenu #37

5x culinaire ode aan de Méditerranée

I LOVE THE MÉDITERRANÉE! Alle keukens rondom de Middellandse zee zijn mij even lief. Van Spanje tot Griekenland, en van Israël tot Marokko. Voor deze week varen we langs de kusten en eten elke dag een andere klassieker. Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

Op Meatless Mondag gaan we van start in Italië en eten een pasta alla Norma, afkomstig van het eiland  Sicilië. Staat in 35 minuten op tafel.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

DINSDAG

Van Sicilië varen we naar Griekenland. Mijn absolute favoriet is de Moussaka. De originele versie kan soms wat ‘zwaar’ zijn, maar mijn recept is net wat lichter verteerbaar. Bovendien waanzinnig lekker!

Griekse moussaka
Griekse moussaka

WOENSDAG

Vanaf Griekenland reizen we naar Marokko. Deze tajine van kip is niet te versmaden; een echte klassieker. Die wil ik elke dag wel eten.

Tajine van kip en olijven
Tajine van kip en olijven

DONDERDAG

Dan steken we over naar Spanje. Daar gaan we voor een echte paella met kip en gamba’s. We drinken er een sappige rosé bij.

Paella met kip en gamba's
Paella met kip en gamba’s

VRIJDAG

Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.

Pissaladière
Pissaladière

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT

Weekmenu 26 2019 Mediterrane keukenZin in meer lekkere zomerse gerechten uit de Méditerranée? Hier vind je er meer! 

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5 MEDITERRANE ZOMERGERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu het lekkerste uit de Méditerranée opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met het lekkerste uit de Méditerranée. Klassieke zomergerechten die iedereen kent: Spaanse paella, Griekse Moussaka, Pasta à la Norma, Franse pissaladière en Marokkaanse tajine van kip. Dit zijn allerbeste versies met de beste recepten. Alles vele malen getest. Ook voor vegetariërs. Recepten nodig? Ga naar de website. #wereldgerechten #paella #zomergerechten #wijn-spijscombinatie