Inschrijven kan nog

Het geheim van Italiaanse wijn ontrafeld

Ben je een liefhebber van Italiaanse wijn, dan is extra kennis hierover leuk maar misschien ook wel noodzakelijk. De Italiaanse wijnwereld is namelijk zeer complex en soms moeilijk te doorgronden. Dus wil je hier meer over te weten komen, dan ben je bij specialist Fred Nijhuis aan het goede adres. Als Italiëkenner bij uitstek en wijndocent geeft hij diverse workshops en laat dan de diversiteit proeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij… Wees er snel bij.

Wie is Fred Nijhuis?

Nog even in een notendop: Fred Nijhuis is wijnschrijver, wijndocent (Italië)  aan de Wijnacademie maar bovenal een expert op het gebied van Italiaanse wijnen.  Zijn bedrijf Nijhuis Consultancy & Services bestaat al meer dan 25 jaar. Werkte jarenlang voor het wijntijdschrift Proefschrift en is een bekend gezicht op de Wine Professional. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met het geven van workshops, trainingen en proeverijen. Ook is hij de organisator van het Nederlands Kampioenschap Blindproeven.

Waar kun je nog voor inschrijven?

Workshop Zuid-Italië

Drie boeiende thema’s komen aan bod: Etna, Calabrië en Taurasi. Je maakt kennis met de bijzondere druivenrassen uit deze streken zoals nerello’s, gaglioppo, magliocco’s en de onvolprezen aglianico.

Data: 6, 20 en 27 november
Waar: Dorpshuis Tuil

 

Workshop Montepulciano

Er is een druif met de naam montepulciano, maar ook een gemeente met die naam. Wat zijn de verschillen en wat zijn hun unieke eigenschappen. Je proeft de beste wijnen uit de verschillende wijngebieden van o.a. de producenten Masciarelli, Pepe, Poliziano en Boscarelli, verdeeld over twee avonden.

Data: 4, 11 december
Waar: Dorpshuis Tuil

 

LEZERS I LOVE FOOD & WINE 10% KORTING

Zin om mee te doen en in te schrijven? Meld je aan bij Fred Nijhuis zelf. Lezers van I Love Food & Wine krijgen 10% korting!

 

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *