100% corvina van Tenuta Sant'Antonio

Zacht, en toch krachtig
7,9 pnt kruidige corvina

Corvina: de naam van deze blauwe druif is wat minder bekend, maar dat maakt hem zeker niet onbemind. Het is namelijk de belangrijkste druif voor Bardolino, Valpolicella (Ripasso) en Amarone, bekende wijnen uit de Noord-Italiaanse wijnregio Veneto. Voor deze wijnen wordt corvina altijd geblend met andere inheemse blauwe druiven, met name met rondinella en molinara. Dat corvina echter ook prima in zijn eentje zijn mannetje staat, bewijst de Scaia van Tenuta Sant’Antonio van 100% corvina.

Wijndomein Tenuta Sant’Antonio ligt in het hart van de wijnregio Veneto. Het bedrijf wordt gerund door vier broers met een passie voor wijn: Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi. Behalve Valpolicella Superiore, Valpolicella Ripasso en Amarone, maken ze ook (witte ) Soave.

Zacht met kracht

Deze wijn  (Scaia Corvina) is robijnrood van kleur en ruikt floraal en kruidig. In de mond heeft hij een zachte, ronde aanzet. Naast het romige mondgevoel ook aangename zuren die de wijn goed in balans houden. De smaak is kruidig en heeft een fractie drop. Verder proeven we rijp fruit, vooral zwarte kersen, blauwe bessen en pruimen. In de afdronk is de wijn redelijk krachtig met medium tannines.

Wat eten we corvina van Tenuta Sant’Antonio?

Met zijn ronde mondgevoel en toch ook verfrissende zuren doet deze wijn het goed bij het aperitief, eventueel gecombineerd met wat stukjes gedroogde worst en/of wat milde kazen. Bij de maaltijd (door)schenken is zeker ook een optie: dankzij zijn zuren past de wijn (licht gekoeld) bij een pasta puttanesca, maar met zijn medium tannines smaakt hij ook goed bij gegrild vlees zoals tagliata met rucola of biefstuk. Door z’n kruidigheid van de wijn past daarnaast ook goed bij lamskebab met yoghurtsaus en biefstuk met nacho de nachos.

 

Deze tekst is geschreven door Monique van Kruining.

Op de hoogte blijven van online wijn met een beoordeling? Meld je aan voor de nieuwsbrief.