Kortingsactie!

Vineum-wijn bij Cooqingdiner

Het Cooqing-experiment was een groot feest, zoals je kunt zien in het filmpje dat afgelopen maandag al op I Love Food & Wine stond. Uiteraard stond er ook een mooi wijnarrangement op het tafel, perfect passend bij het menu. Je kon kiezen uit een gewoon wijnarrangement en het wijnarrangement Prestige. Alles afkomstig uit de webshop van restauranteigenaar annex wijnimporteur David van Steenderen. Hij verkoopt deze wijn onder de naam Van Steenderen Wines.  Speciaal voor alle lezers van I Love Food & Wine is er een mooi aanbod: 10% korting op de normale prijs. Deze actie is geldig tot 31 oktober 2017, mits je gebruik maakt van de onderstaande kortingscode.

De wijn uit het gewone arrangement had ik met David uitgezocht en doorgeproefd. Dit arrangement heb ik hier uitgebreid beschreven.

Het arrangement Prestige is er later bijgekomen. Is ook door veel gasten gekozen. Dus voor deze wijnen, evenals de aperitiefwijnen,  geldt de kortingsactie.

1.Riesling Trocken 2016

Riesling Trocken Thomas HaagEen van de topproducenten in de Duitse Moezel is Thomas Haag van Schloss Lieser. Sinds 1992 is hij de eigenaar van dit legendarische familiebedrijf. Ze bezitten wijngaarden op de beste hellingen, zoals Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Piesporter goldtropfchen en Bernkasteler Doctor.  In 2015 ontving hij de onderscheiding WIJNMAKER VAN HET JAAR 2015 van Gault & Millau. Momenteel behoren ze tot de top 10 van de midden-moezel.

Naam:                                  Riesling Trocken 2016
Wijnhuis:                           Schloss Lieser
Wijnmaker:                       Thomas Haag
Prijs:                                     € 13,88
WijnSpijscombinatie:   Tartaar van zwaardvis met avocadocrème

2.Cuvée des Annibals rosé 2016

Rosé Domaine des AnnibalsKwaliteitsrosé uit de Provence, afkomstig van Chateau des Annibals, gesitueerd in Coteaux Varois en Provence. Hij wordt gemaakt door het echtpaar Coquelle, een echt familiebedrijf sinds 1792. Hun logo is de olifant. Dit beeldmerk verwijst naar de eeuwenoude legende van Hannibal, de Carthaagse veldheer (217 voor Christus) die Rome wilde veroveren. Hij passeerde met zijn leger aan olifanten de vallei van het wijndomein. Bewijs is er niet, maar het verhaal is mooi.
Deze rosé is een blend gemaakt van grenache, cinsault en rolle (=vermentino). Ze werken volledig biologisch-dynamisch en beschikken over het AB-keurmerk (staat overigens niet op het label). Dit is een strenge kwaliteitscontrole die erop toeziet dat er werkelijk biodynamisch wordt gewerkt.

Naam:                                  Cuvée des annibals
Wijnhuis:                           Chateau des Annibals
Prijs:                                     € 9,95
WijnSpijscombinatie:   Scholfilet met bouillabaisse-saus

3.Spaanse Toro Romanico 2014

Toro RomanicoToro; een van de’ booming’ wijndistricten van Spanje in de noordelijke wijnregio Castilla y Leon, boven Madrid. Vijftien jaar geleden stonden hier nog maar 10 wijndomeinen, nu meer dan vijftig. Intussen is de kwaliteit naar een hoger level getild. Belangrijkste druivenras is een lokale variant van de overbekende Spaanse  tempranillo (Rioja); hier heet hij ‘tinto de toro’ met als bijnaam ‘Wild Horse’.

Wijndomein Teso La Monja behoort, sinds 2007, toe aan de familie Eguren. In totaal bezitten zij zelfs 6 verschillende domeinen, met name in Rioja en Toro. Deze Toro Romanico heeft 6 maanden gerijpt op Frans eiken. Robert Parker geeft hem 92 punten en oordeelt: ‘It represents superb value and it tastes like a wine that costs §50.

Naam:                                  Toro Romanico
Wijnhuis:                           Teso La Monja
Prijs:                                     € 10,61
WijnSpijscombinatie:   Bavette met madeira-jus en pompoen

4.Recioto della Valpolicella Classico 2015

Recioto della ValpolicellaValpolicella is afkomstig uit het wijngebied Veneto in Italië. Dit is een groot gebied in Noordoost-Italië, ten noorden van de stad Verona. Het loopt van de Alpen in het Noordoosten tot de Po in het zuiden en van het Gardameer in het westen tot de Golf van Venetië. Er worden schitterende, karaktervolle wijnen geproduceerd. Met de originele druiven (Corvina, Rondinella en Molinara) krijgen deze wijnen een heel eigen karakter, met een mooie combinatie van fruit en kracht.

De druiven worden met de hand geoogst, daarna worden 6 tot 9 maanden gedroogd op matten van stro. Deze ingedroogde druiven worden geperst. Vervolgens vindt de fermentatie plaats, waarbij niet alle suikers worden omgezet in alcohol. Wijnmaker is Alberto Brunelli, de kleinzoon van de oprichter.

Naam:                                  Recioto della Valpolicella 
Wijnhuis:                           Brunelli
Prijs:                                     € 24,55 (500 ml)
WijnSpijscombinatie:   Red Velvet taartje

 

Wijnarrangement Prestige:

  • Bianco Secco, Giuseppe Quintarelli, 2016
  • Viognier “Les Vignes d’ a Côte”, Yves Cuilleron, 2016
  • Valpolicella Classico Superiore “T.B.”, Tommaso Bussola, 2012
  • Recioto della Valpolicella Classico, Brunelli, 2015

Met korting te bestellen
Lezers van I Love Food & Wine krijgen 10% korting wanneer ze de Cooqing-wijnen bij Van Steenderen Wines gaan bestellen. Gebruik de kortingscode Cooqing, bij het afrekenen van een bestelling.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *