Weekendgenot

Steak tartare met gepocheerd ei

Steak tartare is een klassieker uit de Franse keuken: mals gehakt rundvlees aangevuld met een aantal smaakmakers.  Sieberen laat zien hoe simpel dit te bereiden is. Het gepocheerde eitje maakt het net even anders.

Welke wijn bij steak tartare met gepocheerd ei?

Bij deze bijzondere steak tartare met een gepocheerd ei drinkt Sieberen een Rueda ‘Carravinas barrica’. Dit is een witte wijn uit de Spanje, gemaakt van de verdejo-druif. Normaal gesproken kies je voor een rode wijn, bijvoorbeeld een Bordeaux uit de Médoc. Maar door het gepocheerde ei is hier een witte wijn ook op z’n plaats, want die zorgt voor een filmend mondgevoel.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram runder bavette
  • 20 gram kappertjes, fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 6 sprietjes bieslook
  • worchestershiresaus
  • tabasco
  • zout, peper
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • waterkers

Stap 1

Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng met kappertjes, sjalotje, mayonaise, tomatenketchup en bieslook. Breng op smaak met worchestershiresaus, tabasco, zout en peper.

Stap 2

Verhit in een steelpan ruim water met azijn? Breek het ei in een kommetje en laat dit voorzichtig in het water glijden. In ca. 4 minuten zachtjes verwarmen (water mag niet borrelen). Met schuimspaan uit water scheppen. Loshangend eiwit eraf snijden.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *