Rosso Renosu uit Sardinië

Sappig zwoel rood
Rosso Renosu Romangia

Biet Bourguignon. Wat drinken we daarbij? Onze keuze valt bij dit gerecht niet op Bourgogne, maar een zondoorstoofde Sardijn! Tenute Dettori werkt volledig biodynamisch en heeft het Demeter keurmerk. De wijngaarden van Dettori liggen hoog boven het dorp in een soort amfitheater met zeezicht. De bodem van Romania  is een van de beste van Sardinië en bevat veel kalk en fossielen. De druiven vergisten en rijpen op kleine cementen cuves zonder enige toevoeging. Dettori laat de natuur zijn werk doen. Alessandro Dettori: ‘Ik volg de markt niet, ik maak wijnen waarvan ik hou. Wijnen zijn zoals ze zijn en niet zoals ú  wil dat ze zijn…’.

Alleen helaas niet meer voorradig bij Vinoblesse!

Vol rijp fruit

De wijn is heel sappig met rijp rood fruit in neus en mond. In de mond ook tonen van hazelnoot en chocolade. Iets zoete indruk. Sappig en rijp ook in de afdronk.

Waarom bij de Biet Bourguignon?

Een uitstekende match! Waarom? Het gerecht is rijp, zacht en elegant. Dat is de wijn ook!

Wat is daar ook lekker bij?

Kalfs-, kip- of lamsvlees met bijvoorbeeld rozemarijn, charcuterie, lichte stoofgerechten, Aziatische gerechten. Of de zoete aardappel met hummus en rodekoolsalade, of het Tunesische gerecht Shakshuka.