Ken je de slogan nog: KIP, het meeste veelzijdige stukje vlees? Daar ben ik het helemaal mee eens. En ja, ik ben ook een fan van (biologische! of Franse scharrel) kip: snel klaar, calorie-arm, mals en neutraal van smaak. Je kunt er allerlei kanten mee op. Er staan dan ook heel wat heerlijke recepten met kip op mijn website. Dus deze week 5x de lekkerste kip gerechten in the spotlight en ervaar zelf hoe afwisselend je dan kunt eten.
En…, bij al deze heerlijke kip gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Kijk naar het advies bij elk recept. Of lees nog even mijn verhaal Welke wijn bij kip. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
We starten de week normaal gesproken vegetarisch. Dat wordt moeilijk als kip het thema is. Maar met deze Aziatische noedelsoep ‘Laksa uit Singapore‘ kun je heel goed experimenteren. Is maandag je dag zonder vlees? Laat de kip dan weg en vervang hem door tahoeblokjes of een klein blikje witte bonen. Ook superlekker.
Op dinsdag eten we Rode kip; een van onze echte familiegerechten. Dit stoofgerecht maakt mijn schoonmoeder als geen ander, zo lekker. Ik kan niet wachten tot het dinsdag is. Mmmm….
Op donderdag een Spaanse stoofschotel met chorizo. Geen kipfilet dit keer, maar lekker stoven met kippenbouten. Duurt wel ietsje langer, maar na 40 minuten is de kip botermals.
Op vrijdag, met het oog op het weekend, een van onze grote favorieten: ravioli met sinaasappel en kip. Ik zeg proberen, want hier wil iedereen het recept van!
Geef een antwoord