Houtgerijpt fris wit

Jordan Chenin Blanc

Gary en Kathy Jordan zijn sinds 1993 de innemende eigenaren/wijnmakers van Jordan Estate, een geweldige winery in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Gary is oorspronkelijk geoloog, Kathy econoom. Een leuk koppeltje dus! Zoals ze het zelf zeggen: ‘This husband and wife team is a phenomenon’. En daar kunnen wij ons iets bij voorstellen. I Love Food & Wine was zo fortuinlijk dit echtpaar eens in Zuid-Afrika mee te maken en dat was geweldig! Hoe Gary uitleg kan geven over de diversiteit in bodemsoorten: een feestje!

Verrassend en mondvullend

Deze Chenin Blanc is een mooie verfrissende witte wijn met kruisbessen, honing en ananas. De lichte kruidigheid maakt hem verrassend boeiend. Vergisting heeft plaatsgevonden in eiken vaten wat zorgt voor zachte houtlagering en body. Niet overdreven en nauwelijks waarneembaar. Heerlijk mondvullend!

Waarom bij de Franse preitaart?

Over-all zijn zowel het gerecht als de wijn  smeuïg en rond. Dat past dus goed. De smaak van de warme kaas past goed bij die van de lichte houttonen van de wijn. De wijn is naast rond ook lekker fris, wat goed past bij de prei en de knapperige bodem van de taart.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Heerlijk bij stevige salades en wit vlees. Maar ook bij risotto met een fris accent, (tempura van) gamba’s of kalkoenfilet met Parmezaanse kaas en de Romige kipstoofpot met wortel.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.