Frisse rode Argentijn

Circus Maximus

Wat pesto is voor Italië is chimichurri voor de Argentijnen. Bij elke vleesmaaltijd wordt deze saus geserveerd. ILFW kiest hierbij een Argentijn: de Circus Maximus Malbec. “Geef hen een circus!” riep Julius Cesar zo’n 50 jaar v.Chr. Het volk wilde brood en spelen en kreeg  dat in de vorm van wagenrennen in wat destijds het grootste stadion van Rome was: het Circus Maximum. Het volk genoot en was tevreden. Dat beoogt Bodegas Escorihuela ook met deze wijn.

Elegante stijl

En dat is prima gelukt. De kersenrode wijn heeft in de neus donker fruit, zwarte kersen en pruimen met daarnaast tabak en iets rokerigs. In de mond komt hij lekker sappig aan met hetzelfde fruit. Ook de tabak komt hier terug met daarbij laurier, drop en een plezierig pepertje. Hij is lekker fris, kruidig en heeft nauwelijks waarneembare tannines. Kortom, een plezierig glas om vaak van te genieten. En een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Waarom bij de ‘Steak met chimichurri‘?

Deze Malbec is niet, zoals veel van zijn soortgenoten, een logge krachtpatser maar hij beschikt over een fijne elegantie. Het ietwat strakke mondgevoel van de wijn past mooi bij die van het rode vlees, de krokant gebakken aardappeltjes en de rucola. De aromatische kruiden en de zuren in de chimichurri passen goed bij het frisse en aromatische karakter van de wijn. Ook blust de frisse wijn het pikante van de rode peper.

Wat is daar nog meer lekker bij?

Deze wijn kun je elke dag wel drinken! Bij rood vlees van de gril of barbecue; gerechten met aromatische kruiden als oregano, tijm, rozemarijn; bij lamskoteletjes. Maar ook bij een stamppotje van andijvie met gerookte spekjes.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.