Soepel houtgerijpt rood

Carignan van oude stokken

Fruitrijk rood uit de Languedoc

Het klimaat aan de voet van de Pyreneeën, waar de druiven voor deze wijn groeien, is een stuk koeler dan in de rest van deze overwegend hete regio in het zuiden van Frankrijk. Daardoor, en door het ’s nachts oogsten, heeft de wijn voldoende frisheid, elegantie en verfijning. De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gevolgd door een rijping van vijf maanden op deels nieuw Amerikaans eiken wat de wijn net iets meer structuur geeft. 

Mooi in balans

De wijn is paars van kleur met een robijnrode tint. In de neus ruik je naast rood fruit ook wat getoaste tonen. In de mond is hij soepel en zacht met fris donker fruit en een redelijk lange afdronk. Het hout is niet overdadig aanwezig.

Waarom bij de andijvie-gierstschotel met shiitake?

Het gerecht heeft een frisse smaak door de (rauwe) andijvie en de mosterd. Daarnaast proef je ook wat aardse tonen door de paddenstoelen en blauwe kaas. In zijn geheel is het mondgevoel romig, mede door de roomkaas door de gierst. De wijn sluit mooi aan bij deze smaken door zijn fruitrijke karakter (fris) gecombineerd met de lichte houtrijping.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Ook heerlijk bij een biefstukje, stoofschotels, wild, blauwe kazen.