Bietencarpaccio

Meatless Monday
Bietencarpaccio met frambozen

Recept Bietencarpaccio met frambozen Mooi voorgerecht met knapperige bietjes en een fruitig-zure dressing die licht pikant smaakt door de wasabi en peperbessen. Aangevuld met sappig zuurzoete frambozen en een nootsmaak van de pijnboompitjes. Hier past een frisse rode wijn met dezelfde rode fruitaroma’s heel goed bij. Kies voor de Les Temps des Gitans of een fruitige Beaujolais. #wijnspijscombinatie #salade #voorgerecht

Dat carpaccio zonder vlees kan ook heel lekker kan zijn bewijst dit recept uit het boek ‘Vlees noch Vis’ van Estée Strooker. Het smaakt superlekker en ziet er ook fantastisch uit. Zelf zegt ze over dit recept: “Dit is echt een prachtig voorgerecht. Typisch zo’n voorafje om je schoonmoeder te imponeren als ze komt eten. Gebruik verschillende kleuren bietjes, dat is het mooiste! Maar mocht je die niet kunnen vinden, dan is er uiteraard geen man overboord. Het belangrijkste is uiteindelijk de smaak.” Dus vooruitlopend op moederdag (8 mei), alvast een feestelijk voorgerecht voor aanstaand weekend. Ook kun je Estée live bekijken. Tot 23 mei is ze te zien op tv bij 24 Kitchen met haar vegetarische kookprogramma; Vlees noch Vis. Elke maandag, dinsdag en donderdag om 19.00 uur.

Welke wijn bij Bietencarpaccio met frambozen?

Mooi voorgerechtje met knapperige bietjes en een fruitig-zure dressing die licht pikant smaakt door de wasabi en peperbessen. Aangevuld met sappig zuurzoete frambozen en een nootsmaak van de pijnboompitjes. Hier past een frisse rode wijn met dezelfde rode fruitaroma’s heel goed bij. Kies voor de Les Temps des Gitans of een fruitige Beaujolais.

 

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • Dressing
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel wasabi
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1/2 eetlepel roze peperbessen
  • Bietencarpaccio
  • 40 gram pijnboompitten
  • 3 geschilde rauwe bieten (bijv. rode biet en chioggia)
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 125 gram frambozen
  • tuinkers 

Stap 1

Klop de azijn, honing, wasabi en olie door elkaar. Verkruimel de roze peperbessen erboven en breng de dressing op smaak met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin.

Stap 2

Snijd de bieten op een mandoline of met een scherp mes in zeer dunne plakken. Schik de verschillende kleuren biet dakpansgewijs op vier borden. Besprenkel de bietencarpaccio met de dressing en bestrooi met pijnboompitten. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met frambozen en tuinkers.

 

cover Vlees noch VisKookboek Vlees noch Vis

In dit kookboek van Estée Strooker vind je recepten met verschillende groenten als basis en tips voor het koken van een vegetarische maaltijd. De schrijfster won als twintigjarige de eerste Nederlandse Masterchef en opende daarna haar eigen restaurant: ’t Amusement in Arnhem.

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

TitelVlees noch Vis. 60 gevarieerde groentegerechten
Auteur: Estée Strooker
Uitgever: 24Kitchen
ISBN nummer: 978 94 005 0681 7
Prijs: € 19,99

 

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

One thought on “Bietencarpaccio met frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *