Nacho's uit de oven uit het kookboek Zonder Fratsen van Anita Witzier

Voor het weekend
Nacho’s uit de oven

Nacho’s uit de oven; zo’n twintig jaar geleden at ik ze voor het eerst op een terras in Lovina Beach op  (notabene, hoe is mogelijk!) het eiland Bali. Ik was direct verslaafd aan dit uit Mexico afkomstige fingerfood van gebakken chips met een TOPPING van guacomole, zure room, salsa, verse koriander en gesmolten kaas. Inmiddels is het ingeburgerde borrelhap. Misschien wat ordinair, maar wel waanzinnig lekker. Bovendien zo simpel om zelf te maken. Dit staat voortaan altijd op jouw borrelhappen-repertoire. Echt waar!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zonder fratsen’ van tv-persoonlijkheid Anita Witzier. Zij is ook dol op deze borrelhap en zegt hierover het volgende: “Echter, om niet afhankelijk te zijn van een feestje of te moeten wachten tot er weer eens een gezinslid verjaart als excuus om deze schotel te maken, eten wij ’m ook gewoon als maaltijd. Bijvoorbeeld na de koningsdagborrel of na een bezoek aan de wijnclub, op de bank bij een film. Het is het ULTIEME SNACKETEN waarvan je echt altijd te veel eet. Dat moet dan maar een keer.”

 

De perfecte wijn ❤ spijs combinatie

Winelife Rueda met Basa 58

'Rijst& proeft' in WineLife

8.2 pnt: Rueda nr 1 Spaans wit

Merlot Reserva van Ravanal

Soepel rood

7,5 pnt: sappige Merlot uit Chili

Kies een verfrissende witte wijn (Verdejo) of een sprankelende rosé. Ook een Cava zal het goed doen. Het maakt niet zoveel uit. De nacho’s nemen al snel de overhand ;-).  Maar een soepele Merlot uit Chili is ook een prima borrelwijn.

10 personen30 minuten

Ingrediënten

  • Guacomole
  • 4 rijpe avocado’s
  • 500 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels citroensap
  • 10 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels jalapeñopeper-ringetjes (potje)
  • 250 ml zure room
  • 1 blikje maïskorrels, uitgelekt (300 gram)
  • zout, versgemalen peper

 

  • 2 zakken tortillachips naturel à 150 gram
  • 200 gram geraspte Goudse kaas
  • Extra: lage ovenschaal

Stap 1

Begin met het maken van de guacomole. Snijd het avocado-vruchtvlees in blokjes en doe in een ruime mengkom. Voeg toe: kerstomaatjes, citroensap, bosuitjes, jalapeñopeper, zure room en maïskorrels. Meng door elkaar tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tortillachips over een lage ovenschaal. Verdeel erover: guacomole. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 10 – 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant een goudbruin korstje krijgt. Garneer met extra koriander.

 

Het kookboek

Energiek kookboek van tv-persoonlijkheid Anita Witzier. Presentatrice van programma’s als ‘De Reünie, ‘Anita wordt opgenomen’ en ‘Memories’. Ze werd meerdere malen genomineerd voor de Zilveren TeleVizier-ster, die ze uiteindelijk in 2007 heeft gewonnen. Ze is een gepassioneerde thuiskok die niet gelooft in diëten, wel in elke dag lekker en gezond eten. Zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods. Haar motto is: ‘Niet te veel van alles, niet meer, niet minder.

Bestellen kun je hier:

Cover Zonder fratsen van Anita WitzierTitel : Zonder Fratsen
Auteur : Anita Witzier
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 904 884 6177
Prijs : € 27,50

 

Uit dit kookboek komt ook de klassieker Etos Mess, een dessert om van te smullen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Recept: gemakkelijk borrelhap Nacho's uit de oven. Je kunt deze aangeklede tortillachips ook als voorgerecht presenteren. Sharing is Caring. #guacomole #Mexicaanse keuken Kijk over het volledige recept op I Love Food & Wine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *