Voor het weekend

Nachos uit de oven

Nacho’s uit de oven; zo’n twintig jaar geleden at ik ze voor het eerst op een terras in Lovina Beach op het eiland Bali. Ik was direct verslaafd aan dit uit de Tex Mex-keuken afkomstige fingerfood van gebakken tortilla chips met een TOPPING van guacamole, zure room, salsa, verse koriander en gesmolten kaas. Inmiddels is het ingeburgerde borrelhap. Misschien wat ordinair, maar wel waanzinnig lekker. Bovendien zo simpel om zelf te maken. Dit staat voortaan altijd op jouw repertoire voor een lekkere borrel. Echt waar!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zonder fratsen’ van tv-persoonlijkheid Anita Witzier. Zij is ook dol op deze borrelhap en zegt hierover het volgende: “Echter, om niet afhankelijk te zijn van een feestje of te moeten wachten tot er weer eens een gezinslid verjaart als excuus om deze nachoschotel te maken, eten wij ’m ook gewoon als maaltijd. Bijvoorbeeld na de koningsdagborrel of na een bezoek aan de wijnclub, op de bank bij een film. Het is het ULTIEME FINGERFOOD WITH CHEESE waarvan je echt altijd te veel eet. Dat moet dan maar een keer.”

 

Welke wijn bij Nachos uit de oven?

Kies een verfrissende witte wijn (Verdejo) of een sprankelende rosé. Ook een Cava zal het goed doen. Het maakt niet zoveel uit. De nacho’s nemen al snel de overhand ;-).  Maar een soepele Merlot uit Chili is ook een prima borrelwijn.

10 personen30 minuten

Tip: Wil je meer weten over de Mexicaanse keuken en verschillende Mexicaanse gerechten? Lees hier verder.

Nacho's uit de oven uit het kookboek Zonder Fratsen van Anita Witzier

Nacho's uit de oven

Voorbereiding: 30 minuten
Goddelijke borrelhap waar je ongegeneerd van wil blijven eten: nacho's uit de oven. Past bij alle soorten wijn.
Aantal 10 personen

Ingredienten
 

Guacamole

  • 4 rijpe avocado’s
  • 500 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 3 eetlepels citroensap
  • 10 bosuitjes in ringetjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels jalapeñopeper-ringetjes potje
  • 250 ml zure room
  • 1 blikje maïskorrels uitgelekt (300 gram)
  • zout versgemalen peper

Overig

  • 2 zakken tortillachips naturel à 150 gram
  • 200 gram geraspte Goudse kaas

Extra nodig

  • lage ovenschaal

Bereiding
 

  • Begin met het maken van de guacamole. Snijd het avocado-vruchtvlees in blokjes en doe in een ruime mengkom. Voeg toe: kerstomaatjes, citroensap, bosuitjes, koriander, jalapeñopeper, zure room en maïskorrels. Meng door elkaar tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de nacho's over een lage ovenschaal. Verdeel erover: guacamole. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 10 – 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant een goudbruin korstje krijgt. Garneer met extra koriander.

Het kookboek

Energiek kookboek van tv-persoonlijkheid Anita Witzier. Presentatrice van programma’s als ‘De Reünie, ‘Anita wordt opgenomen’ en ‘Memories’. Ze werd meerdere malen genomineerd voor de Zilveren TeleVizier-ster, die ze uiteindelijk in 2007 heeft gewonnen. Ze is een gepassioneerde thuiskok die niet gelooft in diëten, wel in elke dag lekker en gezond eten. Zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods. Haar motto is: ‘Niet te veel van alles, niet meer, niet minder.

Bestellen kun je hier:

Cover Zonder fratsen van Anita WitzierTitel : Zonder Fratsen
Auteur : Anita Witzier
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 904 884 6177
Prijs : € 27,50

 

Uit dit kookboek komt ook de klassieker Etos Mess, een dessert om van te smullen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Recept: gemakkelijk borrelhap Nacho's uit de oven. Je kunt deze aangeklede tortillachips ook als voorgerecht presenteren. Sharing is Caring. #guacomole #Mexicaanse keuken Kijk over het volledige recept op I Love Food & Wine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept