Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact

    Franse keuken

    Kip met mosselen uit het kookboek Kipbijbel van Alain Caron en Rogier Trip
    Wereldkeuken

    Voor het weekend
    Malse kip met mosselen en roomsaus

    Op 3 maart 2023 door Jolande Vos
    macarons bakken uit het kookboek My love for macarons van lindsay Coutteau
    Koekjes

    Basisrecept
    Macarons bakken; simpel recept

    Op 14 december 2022 door Jolande Vos
    Mosselen met Roquefort saus uit het kookboek Masterclass Mosselen van Piet Devriendt
    Hoofdgerecht

    Snel & Makkelijk
    Mosselen met Roquefort-saus

    Op 10 november 2022 door Jolande Vos
    Zeebaars met sauce vierge uit het kookboek Eat this Fish van de Blendbrothers
    Hoofdgerecht

    Voor het weekend
    Zeebaars met sauce vierge

    Op 1 juli 2022 door Jolande Vos
    Oeufs dur mayonnaise met anjovis uit het kookboek Cuisine Carine van Carine Gaasterland
    Voorgerecht

    Franse klassieker
    Oeufs dur mayonnaise met ansjovis

    Op 6 april 2022 door Jolande Vos
    Doperwtencrème met paling
    Voorgerecht

    Voor het weekend
    Doperwtencrème met gerookte paling

    Op 24 december 2021 door Jolande Vos
    Blanquette de veau, kalfsvlees in roomsaus, kalfsstoofpot
    Wereldkeuken

    Witte kerst
    Blanquette de veau (Franse kalfsstoofpot in roomsaus)

    Op 21 december 2021 door Jolande Vos
    Financiers; frans amandelcakeje uit het kookboek Patisserie van de bakker van Issa Niemeijer
    Wereldkeuken

    Voor het weekend
    Financiers: hapklaar amandelcakeje uit Frankrijk

    Op 17 december 2021 door Jolande Vos
    Chocolademousse of mousse au chocolat met koffie uit het kookboek La Table de Caron van Alain Caron
    Nagerecht

    Kerst dessert
    Mousse au chocolat à la Alain Caron

    Op 16 december 2021 door Jolande Vos
    1 2 3 … 6 Volgende »

    Meest populair

    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in
    • Javaanse panna cotta
      Panna cotta op z’n Indonesisch
      in
    • De 13 leukste restaurants van Gent. Van sterrenzaak tot wijnbar.
      13x de beste restaurants van Gent
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food