Voor het weekend

Zonnige maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen

Varkenshaas met champignon roomsaus is misschien een beetje old fashion, maar toch razend populair (zie hier mijn recept!) Maar wist je dat je er ook een maaltijdsalade van kunt maken? Nou, in dit recept uit Californië met verse abrikozen krijgt de varkenshaas een moderne lift. Bovendien: superlekker. Eerst de varkenshaas marineren en dan bakken in de oven. Rode ui en abrikozen zorgen voor een vrolijke uitstraling. Kies zo rijp mogelijke vruchten voor de marinade en rijpe maar nog stevige vruchten voor de salade. Je kunt de abrikozen ook vervangen door perziken of nectarines.

Welke wijn bij maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen?

Groene salade met frisse abrikozen en malse varkenshaas. De gekaramelliseerde rode uit zorgt voor een zoet accent. Hier smaakt een frisse witte wijn van Viognier geweldig bij, want de fruitaroma’s in de wijn sluiten perfect aan op de salade.

Maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen 1 bord uit Californian Dreamin' van Vivian Lui

Maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen

Voorbereiding: 25 minuten
wachttijd 30 minuten
Totaal: 55 minuten
Zonnige salade met gebakken varkenshaas, rode ui en friszoete abrikozen. Een heerlijke zonnige maaltijd voor als het buiten warm is.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

marinade

  • 1 rijpe abrikoos in piepklein stukjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 2 eetlepels olijfolie

dressing

  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 varkenshaasjes ca. 600 gram
  • 4 stevige abrikozen in plakjes
  • 1 kleine rode ui in partjes
  • zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Maak eerst de marinade. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kommetje. Doe de marinade en de varkenshazen in een diepvrieszak met ritssluiting. Wrijf de marinade een beetje in het vlees. Laat minstens 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 220 C. Verhit een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de marinade en dep rood met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en bak de varkenshaas ca. 5 minuten aan alle kanten. Voeg de partjes rode ui toe. Roer goed en zet de pan ca. 8 minuten in de oven, tot het vlees bijna gaar is (mag rose blijven in het midden).
  • Leg de varkenshaas en de uien op een plank, dek af met aluminiumfolie. Laat ca. 5 minuten rusten.  Zet de varkenshaas in plakjes.
  • Meng intussen in een kommetje de ingrediënten voor de dressing: 1 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 4 eetlepels olie. Zet apart.
  • Doe de babyspinazie in een grote slaschaal. Verdeel de rode ui, plakjes abrikoos en varkenshaas erover. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.

Al eerder publiceerden we een heerlijke aardappelsalade met forel uit dit boek. Ook het proberen waard! Klik op deze link voor het recept.

Aardappelsalade met forel uit het kookboek California Dreamin'
Aardappelsalade met forel uit het kookboek California Dreamin’

Het kookboek

Prachtig kookboek met recepten uit de keuken van Californië; een van de meest avant-gardistische keukens van onze tijd. Boordevol recepten die passen in de zomer.  Veelzijdig en verrukkelijk. Van ontbijt-, brunch- en lunchgerechten tot prachtige salades en desserts.

Bestellen kun je hier:

Cover California DreaminTitel : California Dreamin’
Auteur : Vivian Lui
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 229 2
Prijs : € 25,95

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept