Voor het weekend

Aardappelsalade met forel en tuinkers

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Makkelijk, snel en net even anders dan anders. Dat is deze homemade aardappelsalade uit het kookboek California Dreamin’. Je kunt deze zomerse salade lauw, op kamertemperatuur of koud eten. Het is dus een ideaal gerecht om mee te nemen tijdens een picknick. Maar ook verrukkelijk als bijgerecht bij een BBQ. Bovendien snel klaar.

Welke wijn bij aardappelsalade met forel?

Heerlijk beetgare aardappelsalade met een zachte rooksmaak van de forel. Smeuïg en lichtkruidig van smaak. Drink hier een droge witte of rosé bij met zachte zuren. Wij dronken er een pinot blanc uit Alto Adige. En dat was een uitstekende combinatie.

6 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram kleine nieuwe aardappels in de schil
  • 60 ml olijfolie
  • 3 volle eetlepels grove mosterd (50 gram)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel selderijzaad*
  • 1 potje Amsterdamse augurkblokjes (uitlekgewicht 120 gram)
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes (100 gram)
  • 4 eieren
  • 2 pakjes gerookte forel à 125 gram, in stukjes
  • ½ bakje tuinkers
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Doe de aardappels in een middelgrote steelpan en voeg water toe tot de aardappels volledig zijn ondergedompeld. Voeg zou toe en breng aan de ook. Laat ca. 8 tot 12 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. (Controleer even tussentijds, want dit is afhankelijk van de grootte van de aardappels.

Stap 2

Meng intussen in een grote (sla)kom  een dressing van olijfolie, mosterd, mayonaise, selderijzaad ½ theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper. Voeg toe: 2 eetlepels van het pekelwater uit het potje augurken. Laat de rest van de augurken uitlekken in een zeef.  Meng de uitgelekte augurk en de bleekselderij door de dressing in de kom. Giet de aardappels afin een vergiet, laat uitlekken en dep ze droog. Halveer de aardappelen en voeg ze warm toe aan de (sla)kom met het augurk-bleekselderijmengsel. Schep door elkaar. Laat volledig afkoelen en roer af en toe, zodat de smaken goed mengen.

Stap 3

Kook intussen de eieren in ca. 7 minuten half hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in plakken.

Stap 4

Voeg de gerookte forel en de tuinkers toe aan de aardappelsalade en schep voorzichtig door elkaar. Garneer met de eieren.

*Selderijzaad kun je kopen online of in een gespecialiseerde kruidenwinkel. Het is niet hetzelfde als selderijzout. Mocht je geen selderijzaad kunnen krijgen. Breng de salade dan op smaak met selderijzout.

 

Het kookboek

Prachtig kookboek met recepten uit de keuken van Californië; een van de meest avant-gardistische keukens van onze tijd. Boordevol recepten die passen in de zomer.  Veelzijdig en verrukkelijk. Van ontbijt-, brunch- en lunchgerechten tot prachtige salades en desserts.

Bestellen kun je hier:

Cover California DreaminTitel : California Dreamin’
Auteur : Vivian Lui
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 229 2
Prijs : € 25,95

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *