Ga terug
+ servings
Maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen 1 bord uit Californian Dreamin' van Vivian Lui
Maaltijdsalade met varkenshaas en abrikozen
Zonnige salade met gebakken varkenshaas, rode ui en friszoete abrikozen. Een heerlijke zonnige maaltijd voor als het buiten warm is.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten
wachttijd 30 minuten
55 minuten

Ingrediënten
  

marinade

  • 1 rijpe abrikoos in piepklein stukjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 2 eetlepels olijfolie

dressing

  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 varkenshaasjes ca. 600 gram
  • 4 stevige abrikozen in plakjes
  • 1 kleine rode ui in partjes
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Maak eerst de marinade. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kommetje. Doe de marinade en de varkenshazen in een diepvrieszak met ritssluiting. Wrijf de marinade een beetje in het vlees. Laat minstens 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 220 C. Verhit een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de marinade en dep rood met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en bak de varkenshaas ca. 5 minuten aan alle kanten. Voeg de partjes rode ui toe. Roer goed en zet de pan ca. 8 minuten in de oven, tot het vlees bijna gaar is (mag rose blijven in het midden).
  • Leg de varkenshaas en de uien op een plank, dek af met aluminiumfolie. Laat ca. 5 minuten rusten.  Zet de varkenshaas in plakjes.
  • Meng intussen in een kommetje de ingrediënten voor de dressing: 1 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 4 eetlepels olie. Zet apart.
  • Doe de babyspinazie in een grote slaschaal. Verdeel de rode ui, plakjes abrikoos en varkenshaas erover. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 228kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 32g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 98mg | vezels: 1g | suiker: 5g | vitamine C: 7mg