Meatless Monday

Tagliatelle met romige paddenstoelen en dille

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Snel, vegetarisch en overheerlijk ; tot deze categorie behoort dit smeuïge pastagerecht: tagliatelle met paddenstoelen. Vooral de grote hoeveelheid dille maakt deze romige saus anders dan anders. Dille maakt hem frisser.

Tagliatelle met paddenstoelen is afkomstig uit het kookboekje Greenfeast met groenterecepten voor de herfst en de winter, geschreven door de Britse Nigel Slater. Hij is zeer bekend kookboekenschrijver in de UK. Al eerder kwam het kookboekje groenterecepten voor de lente en zomer op de markt. Hieruit hebben we twee recepten gepubliceerd; namelijk groentelasagne en kersen uit de oven.

Welke wijn bij tagliatelle met romige paddenstoelen?

Van wege de romige smeuïgheid moet je hier kiezen voor een ronde witte wijn. Chardonnay ligt dan voor de hand. Die wijn matcht mooi met het botertje, maar ook met het aardse van de paddenstoelen.

Tagliatelle met paddenstoelen en dille uit het kookboek Greenfeast van Nigel Slater
Tagliatelle met romige paddenstoelen en dille
Voorbereiding: 15 min
Vegetarisch pastagerecht dat iedereen lekker vindt. Staat in 15 minuten op tafel!
Aantal 2 personen

Ingredienten
  

  • 10 gram verse dille
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram paddenstoelen naar keuze*
  • 15 gram boter
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gram verse tagliatelle

Bereiding
 

  • Hak in een blender of keukenmachine de dille en de Parmezaanse kaas tot fijn kruim. Schep het in een pan, voeg de slagroom toe en breng hem al roerend aan de kook tot de kaas is gesmolten. Zet een deksel op de pan, neem hem van het vuur en zet opzij.
  • Snijd de paddenstoelen in stukjes. Laat de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur smelten. Bak eerst de oesterzwammen in ca. 3 à 4 minuten. Voeg daarna de andere paddenstoelen toe en bak alles nog ca. 3 minuten.
  • Breng intussen een diepe pan met water aan de kook, voeg royaal zout toe en kook de pasta hierin beetgaar. Giet hem af, doe hem weer in de pan en schep het mengsel van room-dillemengsel erdoor. Roer daarna de gebakken paddenstoelen . Verdeel het gerecht over twee borden. Schenk aan tafel (naar smaak) de olijfolie erover.
  • Lekker met een groene salade met kerstomaat en pijnboompitten.

Notities

• Bij Albert Heijn verkopen ze gemengde paddenstoelen voor pasta (verpakking van 200 gram). Maar eigenlijk kun je elke soort paddenstoelen gebruiken die je kunt kopen. Kastanjechampignons
en kleine witte champignons zijn ook prima.

Het kookboek

Handzaam kookboekje met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Perfect voor mensen die minder vlees willen eten. Met no-nonsense fotografie van topfotograaf Jonathan Lovekin.

Bestellen kun je hier:

Cover Greenfeast winter en herfstTitel : Greenfeast; heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter
Auteur : Nigel Slater
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 90 5956 244 8
Prijs : € 27,-

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept