Ga terug
+ servings
Stoofschotel met lamsvlees en appel
Stoofschotel met lamsvlees en kerrie
Heerlijk smeuïg stoofgerecht met lamsvlees, kerrie en appel. Kost wat meer tijd, maar het resultaat is meer dan verrukkelijk! Komt gegarandeerd op je favorietenlijst.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 45 minuten
Kook tijd 1 uur
1 uur 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 800 gram lamsbout in blokjes gesneden
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • zout versgemalen peper
  • 4 eetlepels olie
  • 3 uien gesnipperd (450 gram)
  • 50 gram gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 grote appels Goudreinetten of Elstar
  • 125 ml crème fraîche
  • 10 gram verse koriander of peterselie, fijngehakt

Instructies
 

  • Meng het vlees met de kerriepoeder, ½ theelepel zout en peper. Verhit in een grote braadpan 3 eetlepels olie. Bak het vlees, in gedeelten, rondom bruin. Schep uit de pan.
  • Voeg opnieuw een eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet. Bak de uien samen de spekblokjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg toe: knoflook, witte wijn en bouillontabletten. Breng aan de kook. Schep het vlees en de appels erdoor en warm mee. Zet het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 1 uur gaarsudderen (gebruik zonodig een warmhoudplaatje). Schep af en toe om.
  • Roer de crème fraîche erdoor. Bestrooi met koriander. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 545kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 47g | vet: 24g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 149mg | vezels: 4g | suiker: 16g | vitamine C: 11mg