Pasta Puttanesca uit Estomago

Voor het weekend
Pasta Puttanesca uit Estômago

Uit het bijzondere kookboek van Cinema Culinair, waarvan gisteren de recensie is verschenen, vandaag het recept van de Pasta Puttanesca. Getest door Anita Ootjes, en goed bevonden. In het boek wordt het recept als volgt ingeleid:

“HNGG, HNGG, HGGG… Iria bedrijft de liefde niet voor geld maar voor lekker eten, zoveel is inmiddels duidelijk. De naam van het gerecht (hoerenpasta) wordt in deze scene buitengewoon veel eer aangedaan.”

Welke wijn bij pasta puttanesca?

Uiteraard past hier een Italiaanse Chianti perfect bij. Maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld de soepele rode wijn uit Veneto zoals Valpolicella Borgo Marcellise, de fruitige Carignan of uit de Beaujolais met body. Ook Italiaans wit zal het goed doen, zoals een pinot grigio.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 Spaanse peper, geroosterd, ontveld en van zaden ontdaan
  • 6 ansjovis, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 450 gr tomaten, ontveld en fijngesneden
  • 100 gram zwarte olijven, in ringen gesneden
  • 1 tl kappertjes
  • 350 gr penne
  • 1 el oregano, fijngehakt

Stap 1

(De saus kan een dag van tevoren worden klaargemaakt. De pasta kan na de start van de film worden gekookt.) Verhit olijfolie in de pan en voeg Spaanse peper, ansjovis en knoflook toe. Kort bakken en daarbij de ansjovis fijn drukken en de knoflook niet laten verbranden.

Stap 2

Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe, breng aan het pruttelen. Zet lager en houdt het nog een paar minuten aan het pruttelen.

Stap 3

Kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking. Giet af en voeg deze toe aan de pasta, goed mengen. Voeg oregano toe. Serveer de pasta direct vanuit de pan in de diepe borden. De gasten kunnen zelf zwarte peper toevoegen.

 

Meer heerlijke pastarecepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *