Fris kruidig rood

Beaujolais Vieilles Vignes

Als je eenmaal de Beaujolais van Domaine du Vissoux hebt geproefd, dan wil je nooit meer anders. Hij wordt gemaakt door het echtpaar Chermette. Martine en Pierre-Marie zijn zeer gepassioneerde wijnmakers die uiterst zorgvuldig werken en pas plukken als de druiven echt rijp zijn. Dat zorgt voor prachtige Beaujolais, boordevol fruit. Beaujolais zoals het hoort.

Fris en kruidig

De wijn heeft een mooie kruidige neus (nootmuskaat) met vooral kersenfruit en bramen. Hij begint lekker sappig, en wordt al snel ook kruidig met laurier en nootmuskaat. Mooie zuren. De tannines zijn rond en het mondgevoel is aan de strakke kant. Heerlijk verfrissend en opwekkend.

Wat eten we erbij?

De frisheid van de wijn past mooi bij gerechten die ook fris van aard zijn zoals de Quiche met tomaat en geitenkaas. Maar hij past ook goed bij het zomerse stamppotje met andijvie en geitenkaas.
Schenk hem ook als aperitief in combinatie met wat charcuterie, grove paté of rillettes. Het frisse karakter verfrist de wat vette worst. Ook bij een stukje brie of camembert doet hij het bijzonder goed.

 

Meer heerlijke gerechten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.