Geen bubbels, wel mooi
In de heuvels van Conegliano, ongeveer 50 km ten noorden van Venetië, ligt het wijnhuis Masottina. De familie Dal Bianco is beroemd om zijn mooie Prosecco’s, maar maakt ook enkele fraaie stille wijnen. Deze Pinot Grigio is daar een voorbeeld van. De druiven worden voorzichtig geperst en daarna vindt de vergisting deels in Frans eiken barriques en deels in roestvrijstalen vaten plaats. Vervolgens rust hij een half jaar in de fles om mooi in balans te komen alvorens de verkoop in te gaan.
Licht filmend en hint van hout
Rijpe peer en een lichte kruidigheid in de neus. In de mond zachte zuren, amandel en een klein bittertje. Hij is filmend maar toch ook lekker fris. Een sappig glas en een mooie balans tussen fruit en een hint van acacia-hout. Dat laatst proef je bijna niet, maar is meer ondersteunend aanwezig.
Waarom bij de ‘Tagliatella met gorgonzolasaus’?
De pasta heeft, net als de wijn, een lichtromig en filmende structuur. De aroma’s van peer passen goed bij het ziltige van de gorgonzola. Belangrijk is dat de zuren in de wijn het gerecht niet overvleugelen. Het bittertje in de wijn sluit mooi aan bij de rucola in het gerecht.
Wat pas daar ook lekker bij?
Gerechten met kip, parelhoen of ander wit vlees met een lichtromige saus, eventueel met champignons. Als je hem lekker koud drinkt is het ook een prima aperitief. Serveer er dan wat charcuterie bij.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.