Vandaag een supersnelle pasta met romige tomatensaus. Gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast. Staat binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Serveer er een lekkere frisse groene salade bij.
Welke wijn bij pasta met ricotta en pomodorini?
Dit supersnelle pastagerecht smaakt heerlijk vol en romig. De halfgedroogde tomaatjes (semi secchi pomodorini) zijn lekker zoet-zuur en kruidig. Daar smaakt deze zwierige chardonnay (zonder hout) uitstekend bij, maar ook een Italiaanse soave, of gambellara combineert perfect.

Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini
Ingredienten
- 300 gram orechiette-pasta
- 200 gram halfgedroogde tomaatjes pomodorini semi-secchi
- 1 bakje ricotta à 250 gram
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout versgemalen peper
- 10 gram verse koriander
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Meng en een kom de uitgelekte tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.
Je kunt je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!
BEWAAR DIT PASTARECEPT MET POMODORINI OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!