Meatless Monday

Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept
Deze supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.
Een supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Vandaag een supersnelle pasta met romige tomatensaus. Gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast. Staat binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Welke wijn bij pasta met ricotta en pomodorini?

Dit supersnelle pastagerecht smaakt heerlijk vol en romig. De halfgedroogde tomaatjes (semi secchi pomodorini) zijn lekker zoet-zuur en kruidig. Daar smaakt deze zwierige chardonnay (zonder hout) uitstekend bij, maar ook een Italiaanse soave, of gambellara combineert perfect.

Supersnelle pasta met pomodorini
Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini
Voorbereiding: 15 min
Smeuïg, smaakvol en snel; dat is deze orechietta-pasta met ricotta en halfgedroogde tomaatjes. Salade erbij en klaar is Kees.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 300 gram orechiette-pasta
  • 200 gram halfgedroogde tomaatjes pomodorini semi-secchi
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout versgemalen peper
  • 10 gram verse koriander

Bereiding
 

  • Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Meng en een kom de uitgelekte  tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.

 

Je kunt je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

BEWAAR DIT PASTARECEPT MET POMODORINI OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Een supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Pasta met pomodorini
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

2 reacties op “Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini”

    • Leuk dat het heeft gesmaakt. Zelf heb ik ook haast vanavond, dus het staat ook opnieuw bij mij op het menu :-)! En waar is die wijn te koop?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept