Meatless Monday

Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept
Deze supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.
Een supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Vandaag een supersnelle pasta met romige tomatensaus. Gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast. Staat binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Welke wijn bij pasta met ricotta en pomodorini?

Dit supersnelle pastagerecht smaakt heerlijk vol en romig. De halfgedroogde tomaatjes (semi secchi pomodorini) zijn lekker zoet-zuur en kruidig. Daar smaakt deze zwierige chardonnay (zonder hout) uitstekend bij, maar ook een Italiaanse soave, of gambellara combineert perfect.

Supersnelle pasta met pomodorini

Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini

Voorbereiding: 15 minuten
Smeuïg, smaakvol en snel; dat is deze orechietta-pasta met ricotta en halfgedroogde tomaatjes. Salade erbij en klaar is Kees.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 300 gram orechiette-pasta
  • 200 gram halfgedroogde tomaatjes pomodorini semi-secchi
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout versgemalen peper
  • 10 gram verse koriander

Bereiding
 

  • Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Meng en een kom de uitgelekte  tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.

 

Je kunt je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

BEWAAR DIT PASTARECEPT MET POMODORINI OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Een supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

  1. Antoine van Esch 20 september 2017 om 09:06 uur

    Leuk en snel te bereiden gerecht. Wij dronken hierbij een San Michele Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2015 van Vallerosa Bonci.
    Heerlijk.

    • Jolande Vos Jolande Vos 20 september 2017 om 16:05 uur

      Leuk dat het heeft gesmaakt. Zelf heb ik ook haast vanavond, dus het staat ook opnieuw bij mij op het menu :-)! En waar is die wijn te koop?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept