Supersnelle pasta met pomodorini

Meatless Monday
Supersnelle pasta met pomodorini

Deze supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.
Een supersnelle vegetarische pasta is vol en romig en maak je met ingrediënten die je altijd in huis hebt staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Schenk er een witte Gambellara bij en serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Na een week rondreizen in Hongarije met uitgebreide etentjes, ben ik toe aan een gezonde hap. Daarom start ik de week vegetarisch. Dus, op deze Meatless Monday van I Love Food & Wine een supersnelle pasta met ingrediënten die je altijd in huis kunt hebben staan. Bovendien staat ie binnen 15 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? Serveer er een lekkere frisse groene salade bij.

Welke wijn bij pasta met pomodorini?

Dit supersnelle pastagerecht smaakt heerlijk vol en romig. De halfgedroogde tomaatjes (pomodorini) zijn lekker zoet-zuur en kruidig. Daar smaakt deze zwierige chardonnay (zonder hout) uitstekend bij, maar ook een Italiaanse soave, of gambellara combineert perfect.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram orechiette-pasta
  • 250 gram halfgedroogde tomaatjes (pomodorini semi-secchi, potje 180 gram)
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout, versgemalen peper
  • 10 gram verse koriander

Stap 1

Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.

Stap 2

Meng en een kom de uitgelekte  tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 3

Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.

 

egetarisch recept voor supersnelle pasta met ricotta en tomaatjes. Low-budget #pasta #vegetarischDat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

 

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Pasta met pomodorini
Geplaatst op
Totale kooktijd

2 thoughts on “Supersnelle pasta met pomodorini

    1. Leuk dat het heeft gesmaakt. Zelf heb ik ook haast vanavond, dus het staat ook opnieuw bij mij op het menu :-)! En waar is die wijn te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *