Quinoataart met rode biet

Meatless Monday
Quinoataart met rode biet

Op deze Meatless Monday een gerecht uit het kookboek ‘Eet je fit’. Misschien heb je de vorige berichten op I Love Food & Wine gemist. Zo ja, lees dan nog even de (kookboek)-recensie van Anita Ootjers. Het thema is ‘Feesten & Vasten’. Voor vandaag een recept uit het hoofdstuk Vasten. Op een vastendag eet je (volgens het boek) niet meer dan 500 Kcal. per dag. Het boek verdeelt de taart dan in zes porties en dat levert dan 170 Kcal, 10,1 gram vet, 7,9 gram koolhydraten en 11 gram eiwit per portie op. Zo, het is maar dat je dat dan even weet. Voor Niet-Vasters is dit een heerlijke lichte zomermaaltijd en zeker geschikt voor vier personen. Serveer de taart met een frisse groene salade en geniet van deze supergezonde maaltijd.

Welke wijn bij quinoataart met rode biet?

Ben je niet aan het vasten, dan lust je ook een glas erbij. Ik wel! Vanwege het aardse van de rode biet valt mijn keus op een pinot noir. Drink hem licht gekoeld, ook al heeft het weer vandaag geen zomerse temperaturen.

4 personen1 uur

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 1 kleine dunne prei
  • 150 gram gekookte rode biet
  • 150 gram feta
  • 5 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • extra: ronde springvorm ɸ 20 cm, bakpapier

Stap 1

Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Spoel in een zeef af onder koud stromend water en laat uitlekken en afkoelen. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. Snijd de biet in kleine stukjes. Verkruimel de feta. Klop de eieren los met zout en peper. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de preiringetjes door de quinoa en breng stevig op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de vorm en druk stevig aan. Schenk het losgeklopte ei erover. Verdeel de feta erover en druk stevig aan. Verspreid de stukjes biet over de taart. Maal er versgemalen peper over. Bak de taart in ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar. Neem de vorm uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. Verwijder voorzichtig de rand van de vorm en het bakpapier. Snijd de taart in punten. Lekker met een groene salade.

cover Eet je fit

Bestellen? Dat kan hier:

TitelEet je fit
Auteur : Nanneke Schreurs en José van Riele
Uitgever : Fontaine
ISBN : 9789059567665
Prijs : € 19,95

Foto credit: José van Riele

 

Wil je op de hoogte blijven van meer culinair nieuws? Geef je op voor de nieuwsbrief.

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Quinoataart met rode biet
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *