Feestelijk

Lasagne met paddenstoelen en kalkoen

Recept Lasagne met paddenstoelen en kalkoen. Een tussengerecht of warm voorgerecht bijvoorbeeld voor kerstdiner. Feestelijke pastagerecht op basis van paddenstoelen, salie en kalkoen. Eén van de lekkerste kalkoen recepten die ik ken. Altijd een succes. #kalkoen #kerstdiner #kerstmenu

En dan een tussengerecht (oftewel warm voorgerecht) voor het kerstdiner van dit jaar: lasagne met paddenstoelen en kalkoen. Smaakt dit weekend vast ook heel lekker!

Welke wijn bij lasagne met paddenstoelen en kalkoen?

Dit feestelijke pastagerecht op basis van paddenstoelen, salie en kalkoen combineert fantastisch bij zowel een Pinot Noir uit de Bourgogne als bij de Italiaanse Rosso di Montepulciano of een Umbria Rosso. Want beide wijnen hebben frisse fruitzuren, maar ook een aards karakter. Juist die combinatie sluit perfect aan bij het intens kruidige van de salie en het bosachtige aroma van de paddenstoelen. Met de Pinot Noir komt het gerecht iets lichter over, met de Montepulciano wat voller.

Muziek: a tribute to Amy Winehouse: I saw mommy kissing Santa Claus.

 

Lasagne met kalkoen en paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen en kalkoen

Bereiding: 25 minuten
Een van de lekkerste gerechten met kalkoen die ik ken. Altijd een groot succes. Alleen niet geschikt voor grote groepen, dan koelen de lasagnevellen af.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • ½ bouillonblokje bospaddenstoelen
  • 1 bekertje slagroom 250 ml
  • 7 blaadjes salie of 2 tl gedroogde salie
  • 4 verse lasagnevellen
  • 2 kalkoenschnitzels ca.250 g, in repen
  • 2 el bloem
  • zout peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el knoflook-peper in wokolie AH, plastic kuipje in koelvak
  • 2 bakjes paddenstoelenmix à 200 g in stukken

Bereiding
 

  • Los 1/2 bouillonblokje op in1 dlkokend water. Verwarm deze bouillon, slagroom en 3 blaadjes salie in een brede pan. Halveer de lasagnevellen en leg ze in de slagroom. Verwarm ca. 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de lasagnevellen uit de slagroom. Dek ze af met aluminiumfolie. Kook de slagroom tot de helft in.
  • Snijd 4 salieblaadjes fijn. Meng bloem, salie, zout en peper door elkaar. Rol de kalkoenrepen erdoor. Verhit in een grillpan 1 ½ el olie. Bak hierin in ca. 6 minuten de kalkoenrepen goudbruin.
  • Verhit intussen in een wok de rest van de olie met de knoflook-peper in wokolie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ca. 5 minuten.
  • Leg op elk bord 1 stukje lasagnevel. Verdeel de helft van de paddenstoelen en de kalkoen erover. Schenk de helft van de roomsaus erover. Dek af met lasagnevel. Maak nog een laag met paddenstoelen en kalkoen en dek ook deze af met lasagne. Verdeel de rest van de roomsaus erover.

Zin in een andere lasagne?

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept