Heerlijk aardse pompoen; nu volop te koop! Wat maakt je daarvan? Ja natuurlijk, deze stoofschotel met pompoen, rundvlees en rode paprika! Kleurrijk en boordevol smaak. Fantastische herfst stoofpot!
Welke wijn bij stoofschotel met pompoen?
Bij zo’n smeuïge stoofschotel met pompoen past een rode wijn zoals de Clancy’s Red van Peter Lehmann. Deze rode blend van Shiraz, Cabernet Sauvignon en Merlot is een sappige rode wijn met body. De Shiraz zorgt voor veel kruidigheid met pittige specerijen. Dat past goed bij deze gekruide stoofschotel. Aardse pompoen zorgt voor een zoet accent. En dat sluit mooi aan op al dat mooie rijpe fruit afkomstig uit Australië. (Deze wijn is te koop bij Gall & Gall)
6 personen | ca. 25 minuten + 100 minuten stoven |
Ingrediënten
- 1 kg sucadelappen
- zout,peper
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui, gensipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 1 theelepel komijnpoeder
- 6 gedroogde tomaatjes op olie
- 2 ½ dl runderbouillon (van tablet)
- 4 laurierblaadjes
- 300 gram pompoenvruchtvlees, in blokjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
Stap 1
Vlees bestrooien met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen. Aan achtergebleven bakvet toevoegen: ui, paprika, knoflook en komijnpoeder en bak ca. 2 minuten. Voeg vervolgens vlees, tomaatjes, runderbouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Sudder in ca. 1,5 uur zachtjes gaar.
Stap 2
Roer pompoen erdoor en breng opnieuw aan de kook. Laat in ca. 20 minuten gaarstoven. Intussen rooster de pijnboompitten goudbruin. Laten afkoelen. Garneer de stoofschotel met pijnboompitten. Lekker met pasta of rijst.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&9 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Bewaar nu op Pinterest en maakt het recept later

Geef een reactie