- ½ bouillonblokje bospaddenstoelen
- 1 bekertje slagroom 250 ml
- 7 blaadjes salie of 2 tl gedroogde salie
- 4 verse lasagnevellen
- 2 kalkoenschnitzels ca.250 g, in repen
- 2 el bloem
- zout peper
- 3 el olijfolie
- 1 el knoflook-peper in wokolie AH, plastic kuipje in koelvak
- 2 bakjes paddenstoelenmix à 200 g in stukken
Los 1/2 bouillonblokje op in1 dlkokend water. Verwarm deze bouillon, slagroom en 3 blaadjes salie in een brede pan. Halveer de lasagnevellen en leg ze in de slagroom. Verwarm ca. 5 minuten mee. Schep met een schuimspaan de lasagnevellen uit de slagroom. Dek ze af met aluminiumfolie. Kook de slagroom tot de helft in.
Snijd 4 salieblaadjes fijn. Meng bloem, salie, zout en peper door elkaar. Rol de kalkoenrepen erdoor. Verhit in een grillpan 1 ½ el olie. Bak hierin in ca. 6 minuten de kalkoenrepen goudbruin.
Verhit intussen in een wok de rest van de olie met de knoflook-peper in wokolie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ca. 5 minuten.
Leg op elk bord 1 stukje lasagnevel. Verdeel de helft van de paddenstoelen en de kalkoen erover. Schenk de helft van de roomsaus erover. Dek af met lasagnevel. Maak nog een laag met paddenstoelen en kalkoen en dek ook deze af met lasagne. Verdeel de rest van de roomsaus erover.
Calorieën: 322kcal | koolhydraten: 28g | eiwit: 22g | vet: 14g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 105mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 0.2mg