- 2 vastkokende aardappels
- 100 g diepvries doperwtjes
- zout
- 2 eieren
- 1 zak panklare spinazie à 300 gram
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 125 ml slagroom
- snufje zout en peper
- pijnboompitten, geroosterd
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels met doperwten en zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af.
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit het sjalotje even aan. Doe de spinazie erbij en schep om totdat de spinazie gaat slinken. Voeg de aardappels en de doperwten toe en bak even mee. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Laat 8 minuten samen sudderen. Maak 2 ‘kuiltjes’ en breek in elk kuiltje een rauw ei. Leg een deksel op de hapjespan en laat in ca. 6 tot 8 minuten op zacht vuur samen garen. Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Calorieën: 515kcal | koolhydraten: 51g | eiwit: 18g | vet: 28g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 235mg | vezels: 10g | suiker: 7g | vitamine C: 89mg