Chic & supersimpel; dat is dit borrelhapje van zelfgemaakte crostini’s met een zachtromige spread belegd met licht knapperige groene asperges. Als je de crostini’s even van tevoren maakt, kun je zo’n elegante apéro in 10 minuten presenteren. Geen zin om zelf crostini’s te maken, ook op een toastje smaakt deze combinatie perfect.
Welke wijn bij Crostini met groene asperges?
Bij zo’n knapperig borrelhapje met beetgare groene asperges past een frisse witte wijn. Vanwege de groene asperges valt mijn eerste keus op een kruidige en knisperende Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. De frisheid van de Mon Chou en de zwierigheid van de asperges matchen uitstekend met de frisse zuren in de wijn. De bieslook accentueert de kruidigheid. Maar ook de Italiaanse Gambellara, Oostenrijkse Grüner Veltliner, Sardijnse Vermentino of een Verdicchio zijn prima begeleiders. Kijk gewoon waar je zin in hebt.
15 stuks | 25 minuten |
Ingrediënten
- 1 wit stokbrood
- olijfolie
- 100 gram groene aspergetips (AH)
- 1 bakje Mon Chou Zacht & Luchtig
- 15 gram verse bieslook, fijngeknipt
Stap 1
Maak eerst zelf crostini’s: verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in dikke plakken. Smeer aan beide zijden in met olijfolie. Leg de sneetjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig. Bewaar tot gebruik in een afgesloten trommel.
Stap 2
In pan met bodempje water en zout asperges in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Meng de Mon Chou met de fijngeknipte bieslook. Besmeer dit mengsel op de crostini’s. Beleg met asperges.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&5 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Geef een antwoord