Romige risotto met courgette

Meatless Monday
Romige risotto met courgette

Zomerse risotto met verse repen courgette. Dat is weer eens wat anders. De rauwe courgette wordt in een citroendressing gemarineerd. Dat zorgt voor een zomerse frisse smaak, maar ook een heerlijke bite. Bovendien ook nog vegetarisch. Dus lekker gezond.
Welke wijn erbij? Kies een frisse zomerwijn uit Italië, zoals de Lazio Bianco Cervinara of de Vermentino uit Sardinië.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 grote  courgette
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 50 ml citroensap
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout 

Stap 1

Snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de sjalot en knoflook toe, bak deze glazig.

Stap 2

Voeg de risottorijst toe en even laten meebakken, ca 2 minuten, tot alle korrels mooi glanzen. Vervolgens de bouillon in gedeelten toevoegen en laten absorberen. Voeg niet eerder de volgende lepel toe dan dat de vorige is opgenomen. Blijven roeren en kook de rijst in ca. 20 minuten tot deze al dente is.  Maar proef altijd tussendoor! Roer door de ‘gare’ risotto de roomkaas en breng deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 3

Snijd intussen met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Snijd deze dan in dunne repen. Maak een dressing van de  2 eetlepels olijfolie, citroensap, zout en peper. Schep de courgette door de dressing
Serveer de romige risotto in voorverwarmde pastaborden met de courgettelinten. Garneer tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met een tomatensalade met pijnboompitten.

credit foto: Studio Hal 158

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *