Ga terug
+ servings
Romige risotto met courgette
Risotto met courgette
Heerlijk zomers smaakt deze romige risotto met courgette. Romig door de roomkaas, fris door de courgette en citroen. En ook nog vegetarisch!
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1 grote courgette
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 50 ml citroensap
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de sjalot en knoflook toe, bak deze glazig.
  • Voeg de risottorijst toe en even laten meebakken, ca 2 minuten, tot alle korrels mooi glanzen. Vervolgens de bouillon in gedeelten toevoegen en laten absorberen. Voeg niet eerder de volgende lepel toe dan dat de vorige is opgenomen. Blijven roeren en kook de rijst in ca. 20 minuten tot deze al dente is.  Maar proef altijd tussendoor! Roer door de ‘gare’ risotto de roomkaas en breng deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Snijd intussen met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Snijd deze dan in dunne repen. Maak een dressing van de  2 eetlepels olijfolie, citroensap, zout en peper. Schep de courgette door de dressing
  • Serveer de romige risotto in voorverwarmde pastaborden met de courgettelinten. Garneer tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met een tomatensalade met pijnboompitten.

Voedingswaarde

Calorieën: 492kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 14g | vet: 17g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 39mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 15mg