Weekmenu #42

5x doordeweekse stamppot

Stamppot is hartverwarmende dagelijkse kost. Past helemaal in deze tijd van het jaar wanneer de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen. Altijd simpelweg lekker. Van boerenkoolstamppot, stamppot rauwe andijvie tot hete bliksem en hutspot. Allemaal echt lekker Hollands.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we stamppot rauwe andijvie. Niet met gehakt, maar met kerstomaat en geitenkaas. Lekker licht. In 30 minuten op tafel.

Andijviestamppot met kerstomaat Inge
Andijviestamppot met kerstomaat

DINSDAG

Op dinsdag koken we een Oud-Hollandse klassieker:hete bliksem met een gemarineerd speklapje. Gemaakt van twee soorten appels en aardappels. Heel makkelijk om te maken en overheerlijk.

Hete bliksem met speklapje
Hete bliksem met speklapje

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We kiezen voor een spitskoolstamppot met kerriegehaktballetjes. Budgetproof en anders dan anders.

Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes

DONDERDAG

Hutspot, nog zo’n echte Hollandse klassieker. Alleen vandaag houden we hem wat cleaner. Niet met worst, maar met vis. Hoe bijzonder is dat! Proberen dus…

Gebakken hutspot
Gebakken hutspot met vis

VRIJDAG

Boerenkool met worst: de grote stamppot-favoriet van mijn echtgenoot! Niet alleen rookworst erbij, maar ook spekjes en verse worst. En niet te vergeten; een ruime schep piccalilly. Ik krijg er zin in!

boerenkool met worst
Boerenkool met worst

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Stoere Stamppot

Nog meer stoere stamppot nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *