The Comfort Tour

Ontmoet fenomeen Yotam Ottolenghi in Amsterdam

Ben je fan van Yotam Ottolenghi, grijp dan nu je kans! Ontmoet hem in levende lijve in Amsterdam. Boek kaartjes voor zijn internationale ‘Comfort tour’ op dinsdag 12 november 2024. Ter gelegenheid was het nieuwe kookboek dat gaat uitkomen.

Ben je een echte foodie, dan heb je van en zeker één van de vele kookboeken van Ottolenghi in de kast staan. Deze internationaal geprezen chef-kok en auteur introduceert zijn langverwachte nieuwe kookboek met de titel Comfort komend najaar. Het is opnieuw een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het nieuwe kookboek viert Ottolenghi zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour.

Zalm met pijnboompittensalsa Ottolenghi
Zalm met pijnboompittensalsa uit kookboek Simple

Om zijn nieuwe kookboek extra kracht bij te zetten is er nu ook een internationale ‘Comfort tour’ georganiseerd. Mét een exclusieve stop in Amsterdam AFAS Live (voorheen Heineken Music Hal) op 12 november dit jaar. Tickets voor de show zijn verkrijgbaar via mbpresents.be/nl.

Over het kookboek Comfort

Comfort gaat over comfort food in Ottolenghi-style, waar klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met Yotams unieke benadering. Wie bij comfort food dacht aan pizza en lasagne, richt Ottolenghi zich tot met een culinaire ‘think again’. Met recepten als gekarameliseerde uien, orecchiette met hazelnoot en crispy salie tot ‘cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero; Ottolenghi laat zien dat comfort food een kunst op zich is. Met verhalen over zijn jeugd en zo’n 200 afbeeldingen is Comfort een sfeervolle viering van eten en thuis – van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie.

Comfort zal te koop zijn in alle winkels en online vanaf 5 september 2024!


Over de Comfort tour

Ter ere van zijn langverwachte boek trekt Yotam eind 2024 de wereld over voor ‘The Comfort Tour’, met een stop in Amsterdam op 12 november. Elke show zal Yotam worden vergezeld door een speciale gast, waarmee hij samen het thema ‘comfort’ zal verkennen.  Op een unieke manier overbrugt Yotam de kloof tussen hemzelf: auteur, en publiek. Zo zal hij zijn publiek niet alleen voorzien van kooktips op Ottolenghi-niveau, maar vertelt hij ook verhalen over zijn jeugd, reizen en thuis en neemt hij het publiek mee door zijn persoonlijke reis aan ervaringen die hij vertaalde in zijn recepten in Comfort

Ticket mét diner

Tickets voor ‘Yotam Ottolenghi: The Comfort Tour’ zijn vanaf nu verkrijgbaar via mbpresents.be/nl. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar waarbij je voorafgaand op de show ook kunt genieten van een waar Ottolenghi-diner. Als je inlogt zijn deze tickets herkenbaar aan de blauwe kleur onder de selectie  ‘dinner seats’ (Prijs: € 188,-).

Wil je alleen naar de show, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden. De ticketprijzen voor de Comfort tour zijn beschikbaar vanaf € 38,- per persoon.

 

Weekmenu met de vijf beste Ottolenghi recepten

Zoals jullie weten ben ik ook groot fan van de kookboeken van Ottolenghi. Ik heb dan ook veel recepten op I Love Food & Wine staan. Wil je alvast in de stemming te komen voor de Comfort tour, bekijk dan alvast dit weekmenu met vijf recepten

Weekmenu 17 2022 Ottolenghi recepten
Vijf overheerlijke Ottolenghi recepten!

Meer over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is chef-patron van de vier in Londen gevestigde Ottolenghi-delicatessenzaken, evenals de restaurants NOPI en ROVI. Hij is auteur van acht bestverkochte en veelvuldig bekroonde kookboeken. Ook schrijft Yotam al meer dan dertien jaar wekelijks een column voor Saturday Guardian en draagt hij regelmatig bij aan de New York Times. Zijn pleidooi en liefde voor groenten en voorheen als ‘exotisch’ beschouwde ingrediënten hebben geleid tot wat sommigen ‘het Ottolenghi-effect’ noemen: maaltijden die barsten van kleur, smaak, overvloed en warmte – letterlijk en figuurlijk.