Asperges in de hoofdrol

I Love Food & Wine WEEKMENU #16

Deze week asperges in de hoofdrol! De hele week asperges eten lijkt misschien wat iets te veel van het goede, maar de afwisseling is zo groot dan het zeker geen straf is. Behalve als je niet van asperges houdt natuurlijk. 

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week altijd met meatless monday. Dat is met asperges geen probleem. Ik kies voor omelet met asperges. Vooral de combinatie van asperges met dragon is hier de trigger. Niet vergeten dus!

Omelet met asperges en dragon
Omelet met asperges

DINSDAG

Op dinsdag mijn favoriete pastagerecht met groene asperges en spekjes. Staat in 15 minuten op tafel! Mmm…

Pasta met gamba's en asperges
Pasta met gamba’s en asperges

WOENSDAG

Op woensdag houden we het simpel: salade met zalm en asperges. Serveer hem als maaltijdsalade met stokbrood.

Aspergesalade met kwartelei en zalm
Aspergesalade met kwartelei en zalm

DONDERDAG

Op donderdag risotto met asperges. Prei en basilicum geven extra smaak. Hier in huis een klassieker!

Risotto met asperges
Risotto met asperges

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een van onze favorieten: ravioli met asperges. Die ziet er zo mooi uit. Bovendien heel makkelijk om te maken.

Ravioli met asperges en garnalen
Ravioli met asperges en garnalen

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *