Weekmenu #8

5x makkelijke stoofpotjes met kip

Wat eten we de komende week? Buiten is het koud en stormachtig. Dat vraagt om winterse stoofpotjes. Het liefst doordeweekse stoofpotjes die ook nog eens snel en simpel te maken zijn. Wat dacht je van deze makkelijke kip stoofpotjes? Allemaal anders, zodat het geen dag verveelt. Alleen op Meatless Monday doen we wat anders, dan houden we het vegetarisch.

En, heb je zin in een glas wijn bij je eten? Bij elk gerecht vind je een bijpassend advies. Ook kun je je laten inspireren door mijn verhaal ‘Welke wijn bij Kip’, daar staat alles nog een keer op een rijtje. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel

MAANDAG: Ikariaanse eeuwigheidsstoof

We beginnen de week supergezond, met dit vegan stoofpotje met zwarte bonen van het Griekse eiland Ikaria! Hier wordt de bevolking probleemloos 100 jaar. Een recept uit het kookboek Blue zones. Heel makkelijk om te maken en verrassend lekker.

Ikaria Stew Eeuwigheids stoofschotel uit Ikaria
Ikariaanse eeuwigheidsstoof met zwarte bonen: vegan stoofschotel voor 2 personen

DINSDAG: Indiase kipcurry Pasanda

Heerlijk recept van de ‘The Curry Guy’, oftewel de Engelsman Dan Toombs: Indiase kipcurry Pasanda. Je maakt deze curry met een potje milde Indiase curry pasta van Patak. Lijkt op een Kip Korma. Maar dit staat in 15 minuten op tafel! Aanrader.

Indiase kipcurry Pasanda
Snelle Indiase kipcurry

WOENSDAG: Kipgehaktballetjes in romige prei

Woensdag, gehaktdag. Vandaag maken we deze onweerstaanbare gehaktballetjes van kip in romige preisaus. Geweldig koolhydraatarm recept van de favoriete Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Bovendien ook heel snel klaar! Lees hier mijn interview met haar.

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG: Romige zuurkool met kip

Deze romige zuurkool met kip is hier in huis een onbetwiste klassieker. Als mijn kinderen zuurkool willen eten, dan staat dit gerecht bovenaan op hun favorietenlijst. Zelfs zuurkoolhaters trek je hiermee over de streep. Echt de moeite waard: heerlijk!!!

Romige zuurkool met kip
Romige zuurkool met kip

VRIJDAG: Moorse kip van Sergio Herman

Voor het weekend maken we deze meer dan verrukkelijke stoofschotel van 3-sterrenkok Sergio Herman. Super simpel om te maken!!! Kwestie van de ingrediënten in de ovenschaal of ovenvaste pan doen en de oven doet het werk.

Moorse kip van Sergio Herman uit Sobremesa
Moorse kip van Sergio Herman

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer ideeën nodig voor de komende week? Hier vind je nog vijf lekkere stoofgerechten!

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?

Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Download voor slechts € 5,-
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen

BEWAAR DIT WEEKMENU LEKKERE STOOFPOTJES MET KIP OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu van lekkere stoofpotjes opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Kip het meest veelzijdige stukje vlees! Geen probleem dus om daar een prachtig en lekker weekmenu van te maken. Met allemaal snelle en makkelijke stoofpot recepten. Van kippenbouten, kipfilet of kipgehakt. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #wijn-spijscombinatie #dagelijksekost #doordeweeks #kip #stoofpotjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *