Weekmenu #41

5x Wereldse Smaken: een tipje van de sluier

‘Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen’: mijn langverwachte e-book!  Afgelopen dinsdag is hij online gekomen. Maandenlang aan gewerkt, ik ben er trots op. Misschien heb je hem al gedownload. Maar voor de ‘achterblijvers’ licht ik hier alvast een tipje van de sluier op. Uit de 18 wereldgerechten die erin staan, kies ik er vijf voor het weekmenu van komende week om je uit te dagen mijn e-book alsnog te bestellen. Dit wil je echt niet missen. Likkebaardend lekker.

 Bij deze wereldgerechten horen wereldwijnen. Elk recept is uiteraard voorzien van een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: hemelse wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer geluk aan tafel. 

MAANDAG

Op meatless Monday maken we de Californische hamburger, maar dan op z’n vegetarisch. Op I Love Food & Wine vind je de ‘gewone’ versie: een gegrilde hamburger met een topping van avocado. In het e-book staat de vegetarische variant. Je maakt zelf een onwijs lekkere hamburger van pompoen. De topping van avocado geeft hem z’n Californische jasje. Echt niet te versmaden!!!

Californische hamburger, vegetarisch
Californische hamburger, de vegetarische versie

DINSDAG

Op de dinsdag gaan we voor de onvervalste Franse uiensoep! Mijn recept is geïnspireerd op een gloeiendhete verse die ik ooit heb gegeten in Parijs. Die wilde ik thuis ook maken.
Maar hoe doe je dat dan? Speuren, zoeken, kijken en koken. Nog een keertje, en nog keertje.  En zo kom je steeds dichter bij het perfecte recept. Benieuwd? Download mijn e-book. Je zult niet teleurgesteld worden.

Franse uiensoep
Franse uiensoep zoals je hem wilt hebben

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken een gehaktbal naar Peters recept. Mijn lief maakt namelijk de allerlekkerste gehaktballen. Wil je weten hoe hij dat doet? Download het e-book kijk voor het recept bij Hollandse gehaktbal. Als je deze versie eenmaal geproefd hebt, dan wil je nooit meer anders. Mmmm…

Peters gehaktbal
Hollandse gehaktbal, naar Peters recept

DONDERDAG

Op donderdag eten we Peruaanse Lomo Saltado. Dit is het meest bekende roerbakgerecht van Peru, een perfecte combinatie is tussen oost en west. Vandaar dat je zowel Chinese sojasaus als Peruaanse chilipeper en Peruaanse pisco in dit recept terugvindt. Er bestaan vele recepten van dit populaire vleesgerecht, maar deze versie in mijn e-book is (na verschillende versies testen) mijn eigen recept geworden.

Lomo Saltado uit Peru
Lomo Saltado uit Peru: roerbak met malse biefstuk

VRIJDAG

Met het oog op het weekend (je hebt meer tijd), maak dan eens deze Marokkaanse bastilla. Dit is het meest extravagante gerecht uit deze Noord-Afrikaanse keuken; een klassieke pastei gevuld met een zoet-kruidig vleesmengel met amandelen afgedekt met krakend filodeeg. Geen ellenlang recept, maar je bent er wel even mee bezig. Het resultaat is tranen trekkend lekker.

Marokkaanse bastilla met kip
Marokkaanse bastilla met kip

 

E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
Download het E-Book voor slechts € 5,- via de link op de website!

 

Weekmenu 33 wereldgerechten met rijstZin in meer wereldgerechten? Hier vind je er meer!

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET WERELDSE SMAKEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met wereldgerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Wereldgerechten als Franse uiensoep, Italiaanse Osso buco, Chileense enchiladas, Thaise kokosrijst of Hongaarse goulash. Al deze klassiekers vind je in mijn nieuwste e-book. Met nog meer dan 13 andere bekende wereldse gerechten. Maar daarnaast bespreek ik ook 19 icoonwijnen. En geef ik 23 culinaire hotspots prijs. Bestel en download mijn e-book. Ga snel naar mijn website. Slechts € 5,-  #e-book #wereldgerechten #klassiekers #wereldwijnen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *