‘Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen’: mijn langverwachte e-book! Afgelopen dinsdag is hij online gekomen. Maandenlang aan gewerkt, ik ben er trots op. Misschien heb je hem al gedownload. Maar voor de ‘achterblijvers’ licht ik hier alvast een tipje van de sluier op. Uit de 18 wereldgerechten die erin staan, kies ik er vijf voor het weekmenu van komende week om je uit te dagen mijn e-book alsnog te bestellen. Dit wil je echt niet missen. Likkebaardend lekker.
Bij deze wereldgerechten horen wereldwijnen. Elk recept is uiteraard voorzien van een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: hemelse wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer geluk aan tafel.
MAANDAG
Op meatless Monday maken we de Californische hamburger, maar dan op z’n vegetarisch. Op I Love Food & Wine vind je de ‘gewone’ versie: een gegrilde hamburger met een topping van avocado. In het e-book staat de vegetarische variant. Je maakt zelf een onwijs lekkere hamburger van pompoen. De topping van avocado geeft hem z’n Californische jasje. Echt niet te versmaden!!!
DINSDAG
Op de dinsdag gaan we voor de onvervalste Franse uiensoep! Mijn recept is geïnspireerd op een gloeiendhete verse die ik ooit heb gegeten in Parijs. Die wilde ik thuis ook maken.
Maar hoe doe je dat dan? Speuren, zoeken, kijken en koken. Nog een keertje, en nog keertje. En zo kom je steeds dichter bij het perfecte recept. Benieuwd? Download mijn e-book. Je zult niet teleurgesteld worden.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We maken een gehaktbal naar Peters recept. Mijn lief maakt namelijk de allerlekkerste gehaktballen. Wil je weten hoe hij dat doet? Download het e-book kijk voor het recept bij Hollandse gehaktbal. Als je deze versie eenmaal geproefd hebt, dan wil je nooit meer anders. Mmmm…
DONDERDAG
Op donderdag eten we Peruaanse Lomo Saltado. Dit is het meest bekende roerbakgerecht van Peru, een perfecte combinatie is tussen oost en west. Vandaar dat je zowel Chinese sojasaus als Peruaanse chilipeper en Peruaanse pisco in dit recept terugvindt. Er bestaan vele recepten van dit populaire vleesgerecht, maar deze versie in mijn e-book is (na verschillende versies testen) mijn eigen recept geworden.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend (je hebt meer tijd), maak dan eens deze Marokkaanse bastilla. Dit is het meest extravagante gerecht uit deze Noord-Afrikaanse keuken; een klassieke pastei gevuld met een zoet-kruidig vleesmengel met amandelen afgedekt met krakend filodeeg. Geen ellenlang recept, maar je bent er wel even mee bezig. Het resultaat is tranen trekkend lekker.
E-book Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen
Download het E-Book voor slechts € 9,50 via de link op de website!
Zin in meer wereldgerechten? Hier vind je er meer!
BEWAAR DIT WEEKMENU MET WERELDSE SMAKEN OP PINTEREST!
Wil je het weekmenu met wereldgerechten opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!